Eindelijk een land dat opkomt voor transgenders in plaats van te komen met anti wet.Na tal van nieuws berichten over landen waar men een anti transgender wet invoerde (Polen, Hongarije, Rusland, Roemenie, Verenigde Staten ...) eindelijk eens goed nieuws voor transgender+ personen. Na een golf van geweld tegen transgenders in Pakistan, heeft de minister voor mensenrechten en minderheidszaken in Punjab, Pakistan, een historische "wet van bescherming" aangekondigd om de transgemeenschap te verdedigen.

Minister Ejaz Alam Augustine Talking zei dat de regering in Punjab een wet zal invoeren om de transgemeenschap te beschermen, omdat hij de veiligheid van elke burger serieus neemt. Dat maakte hij bekend tijdens een bijeenkomst met vertegenwoordigers van de transgendergemeenschap bij het Camp Office of Human Rights Department.

De staat in het oosten van Pakistan zou "de bescherming van de transgendergemeenschap waarborgen", zei hij, en hij vroeg de transgemeenschap om vertegenwoordigers voor discussies voor te dragen. De regering richt momenteel werkgroepen op om de rechten van minderheidsgemeenschappen te beschermen, waar de transgemeenschap onder valt. "De regering neemt alle mogelijke stappen voor een vredige omgeving in de provincie", voegde hij eraan toe.

Zanaya Chaudhry en Neeli Rana, twee transactivisten, zijn genomineerd om de gemeenschap te vertegenwoordigen in lopende discussies, en Talking vroeg hen om een "uitgebreid" document op te stellen over de problemen waarmee transgenders in Pakistan worden geconfronteerd. Transgenders worden wettelijk erkend als een derde geslacht in het land, maar worden geconfronteerd met wijdverbreid geweld, misbruik en discriminatie. Homoseks en homoseksuele activiteiten zijn verboden volgens de Pakistaanse wet.

Eerder dit jaar bood de regering transgenders toegang tot een bestaande ziektekostenverzekering van de overheid, die in 2015 werd geĆÆntroduceerd om gezondheidskaarten te verstrekken aan mensen die minder dan 2 euro per dag verdienen, hoewel transgenders die financiĆ«le test niet zullen doorstaan. Maar de afgelopen maanden is het geweld tegen de transgemeenschap toegenomen, met twee incidenten in het noordwesten van Pakistan vorige week. Gul Panra, een transactivist, werd op 9 september doodgeschoten in de noordwestelijke stad Peshawar. En op 10 september werd in Swabi, een district van de provincie Khyber Pakhtunkhwa in het noordwesten van Pakistan, een transgendervrouw doodgeschoten door haar 13-jarige broer na terugkomst van een feestje.
LEES OOK
OOK RUSLAND KOMT WELDRA MET EEN ANTI TRANSGENDER WET - DIE OOK SOMMIGE HOLEBI'S TREFT
OOK ROEMENIE VOERT EEN ANTI TRANSGENDER WET IN
HONGARIJE VOERDE ONDANKS PROTEST TOCH ANTI TRANSGENDER WET IN
BORIS JOHNSON & REGERING SCHRAPPEN PLANNEN POSITIEVE WET BETREFFENDE TRANSGENDERS
FEDERAAL RECHTER BLOKT TRUMP'S ANTI TRANSGENDER WET
TRANSGENDERS DUBBEL ZO VAAK SLACHTOFFER VAN HAATMISDADEN IN ENGELAND & WALES


holebi info - eigen berichtgeving - copyright @ holebi.info - september 2020

Dit bericht is gepost op 19 September, 2020 en 1827 keer gelezen.Reageer op dit bericht: