Barbados gaat tweede stap vooruit betreffende gelijke rechten holebi's.Barbados heeft eindelijk ingestemd met het erkennen van burgerlijke verbintenissen tussen koppels van hetzelfde geslacht als een belangrijke doorbraak voor holebi en transgender rechten in het Caribisch gebied. De kleine eilandstaat is onlangs begonnen met het openbreken van de anti holebi wetten afkomstig uit het koloniale tijdperk.

Gouverneur-generaal Dame Sandra Mason zei: "Mijnheer de president, mijn regering is bereid een vorm van burgerlijke unies voor koppels van hetzelfde geslacht te erkennen om ervoor te zorgen dat geen enkel mens in Barbados wordt gediscrimineerd bij de uitoefening van burgerrechten die van hen zouden moeten zijn" Ze voegde er ook nog aan toe dat Barbados is ontstaan en bevorderd door discriminatie en dat de tijd is gekomen om daar een einde aan te maken in al zijn vormen.

Ze benadrukte ook nog dat de overheid geen homohuwelijken toestaat, maar dat dit zal worden voorgelegd in een openbaar referendum waarbij de uitslag zal worden gerespecteerd door de regering. Ze erkende dat het referendum voor controverse zal zorgen, en dat is inderdaad al het geval vanuit politieke oppositie hoek, die het niet zien zitten dat holebi's én transgenders gelijke rechten krijgen, vinden dat alles moet blijven zoals het is, en niet opgezet zijn met een volksraadpleging.

In Barbados is homoseksualiteit nog strafbaar, maar deze wordt al vele jaren niet meer uitgevoerd. De overheid is al geruime tijd bezig de wet aan te passen zodat homoseksualiteit, ook volgens de letter van de wet legaal is. Verder is er op heden slechts één pro holebi wet, die dit jaar werd ingevoerd, zijnde een anti discriminatiewet die holebi's beschermt op de werkvloer, transgenders zijn niet in deze wet opgenomen. Verder ontbreekt het nog aan alle gelijke rechten wetten voor holebi's én transgenders. In juli kon je bij holebi info nog lezen dat de premier holebi's van over de hele wereld uitgenodigd om op het kleine eilandje te komen wonen, meer daarover kan je (her)lezen in via onderstaande link.

LEES OOK
BARBADOS WAAR HOMOSEKSUALITEIT EIGENLIJK NOG STRAFBAAR IS NODIGT HOLEBI'S UIT DAAR TE KOMEN WONEN


holebi info - eigen berichtgeving - copyright @ holebi.info - september 2020.

Dit bericht is gepost op 18 September, 2020 en 3782 keer gelezen.Reageer op dit bericht: