Frans Belgische film met transgender thema onder vuur, maar niet waarvoor je denkt.De Frans Belgische film 'A Good Man' van filmmaker Marie Marie-Castille Mention-Schaar met een verhaal over een transgender man, ligt onder vuur omdat de rol van de transgender man wordt vertolkt door een cisgender vrouw (cisgender is een niet transgender, overwegend hetero persoon).

Het is niet voor het eerst dat een film kritiek krijgt omdat holebi of transgender personages worden vertolkt door hetero's of cisgenders. Vele jaren geleden kon men er nog mee weg komen, met als excuus dat er amper openlijke holebi en transgender acteurs en actrices te vinden waren. Maar vandaag de dag is dit al lang geen excuus meer. Het aantal openlijke holebi en transgender acteurs was nog nooit zo hoog.

De film gaat over een transgender man die nog voor hij aan zijn transitie begint eerst nog een kind wil krijgen. De rol van de transgender man wordt gespeeld door actrice NoƩmie Merlant (foto), en dat is niet naar de zin van de transgender en holebi gemeenschap

Op het filmfestival van Cannes claimde filmmaker Marie Marie-Castille Mention-Schaar dat er niet voldoende transgender acteurs zijn, en dat ze transgender acteur Ben Ahmed had gecast om de rol van een cisgender man in de film te spelen. Verder zei ze dat hetero en cisgender mannen ook in staat zijn de verhalen van transgender en holebi personages te spelen, waarbij ze verwees naar de Oscarwinnende film 'Boy's Don't Cry' uit 1999. "Voor zijn gender, zijn geaardheid, zijn huidskleur, is een acteur of actrice vooral een acteur of actrice. En ik geloof dat het personage dat hij of zij belichaamt zijn of haar techniek en zijn of haar talent nodig heeft."

Trans filmcriticus Danielle Solzman zei: "Ik zeg wat ik al zei in 2018, toen de 'Danish Girl' alle verontwaardiging kreeg. Als je geen transgender acteur kan vinden, moet je doorgaan met zoeken. Het idee dat filmmakers geen trans mannelijke acteurs kunnen vinden is onzin. Het bewijst gewoon dat je niet hard genoeg hebt gezocht."

Dat het ook anders kan bewees recent Star Trek Discovery die een transgender en niet-binair personage aanvoeren gespeeld door een transgender actrice en een niet-binair persoon. En vorig jaar gebeurde hetzelfde met de Tv series Titans en Supergirl en in de beroemde soap Neighbours (links naar nieuws berichten kan je hier onder vinden:). Vele anderen gingen de films en Tv series al voor. Claimen dat er geen transgender acteurs of actrices te vinden zijn, of te weinig is dus onzin.
LEES OOK
AMPER TOT GEEN LESBI, BI, TRANS EN NIET BLANKE HOLEBI'S EN TRANS IN GROTE FILMS - 2020
STAR TREK DISCOVERY MET TRANS & NIET BINAIR PERSONAGE DOOR TRANS EN NIET BINAIR - 2020
EERSTE TRANSGENDER PERSONAGE DOOR TRANSGENDER ACTRICE IN BEROEMDE SOAP - 2019
DOVE TRANSGENDER ACTEUR KRIJGT ROL IN SUPERHELDEN TV SERIE TITANS - 2019
EERSTE GLIMP VAN TRANSGENDER SUPERHELDIN UIT TV SERIE SUPERGIRL - 2019

holebi info - eigen berichtgeving - copyright @ holebi.info - september 2020

Dit bericht is gepost op 16 September, 2020 en 4575 keer gelezen.Reageer op dit bericht: