Mannen in militaire uniformen gingen op jacht naar holebi's en transgenders.In Rusland slenterden groepen mannen in militaire Kozakkenuniformen tijdens de Pride week door de Russische stad Jekaterinenburg op jacht naar holebi's en transgenders, waarbij ze voornamelijk op hetero's botsten.

Volgens het Russische nieuwscentrum E1RU waren de mannen op zoek naar holebi en transgender activisten maar slaagden ze er niet in ze te vinden. Wel botsten ze op hetero's die ze staande hielden omdat ze vonden dat die er vreemd uitzagen. Eén van de vele groepen hield een 19-jarige hetero kort vast omdat hij zijn haar had geverfd en een oorbel droeg. "Waarom ben je zo gekleed? Hoor je bij hen? Vroegen de mannen in militaire uniformen. De jongeman kreeg ook nog te horen dat ook holebi 'propaganda' door hetero's strafbaar is.

De mannen in militaire Kozakkenuniformen zeiden dat ze behoren tot de groep die zichzelf Ural Voluntary Cossac Corps behoorden. En terwijl de meeste van de groep gekleed waren in militaire camouflage, patrouilleerden anderen in burgerkleding. De mannen waren naar verluidt van plan om holebi's en transgenders vast te houden die volgens hen in strijd zijn met de Russische ‘homo propaganda’ wetten, en hen in te leveren bij de politie. Volgens een plaatsvervangend hoofd van een lokale Kozakkenorganisatie, namen er een vijftig tal mensen deel aan de patrouilles, waarbij enkele Kozakken meer dan 200 km van Tsjeljabinsk reisden om hun "broeders" in Jekaterinenburg te ondersteunen.

Voor zover bekend zijn er geen holebi's of transgenders opgepakt en ook niet aangetroffen, vermoedelijk vanwege het feit dat (ook) Russische holebi's en transgenders een aan het coronavirus aangepast Pride programma hadden uitgewerkt waarbij een groot deel online door ging of binnenshuis.

Tegenstanders van holebi's en transgenders organiseren binnenkort een week van 'traditionele waarden' met een familieparade en een orthodox-christelijke kermis. De patrouilles kwamen nadat Rusland eerder dit jaar een uitgebreide grondwetswijzigingen doorvoerde waaronder een bepaling dat het huwelijk enkel is toegestaan tussen één man en één vrouw.

De situatie van holebi's en transgenders in Rusland wordt steeds grimmiger en vooral gevaarlijker. Een eerste opstoot was er al in 2013 na de invoering van de zogenaamde 'Gay propaganda' wet, met tal van zware haatmisdaden tot gevolg. Nu is er opnieuw een opstoot, maar deze keer lijkt het er helaas op dat die erger is dan de vorige. De Russische president Poetin en zijn mannetjes blijven de bevolking aan zetten tot haat en haatmisdaden tegen holebi's en transgenders, vooral door het invoeren van tal van anti wetten. Onder de 'Gay propaganda' wet zijn ook hetero's strafbaar, en dit wanneer ze opkomen voor holebi's en transgenders. Donderdag kon je bij holebi info nog lezen dat er een anti transgender wet op komst is waarbij men ook homo en lesbische ouders zwaar kan treffen.
LEES OOK
OOK RUSLAND KOMT MET ANTI TRANSGENDER WET, DIE OOK SOMMIGE HOLEBI'S TREFT
RUSSISCHE HOLEBI'S & HETERO'S AANGEHOUDEN NA PROTEST TEGEN POETIN

holebi info - eigen berichtgeving - copyright @ holebi.info - September 2020

Dit bericht is gepost op 12 September, 2020 en 2716 keer gelezen.Reageer op dit bericht: