Ook kleine Antwerpse gemeente heeft nu een Regenboogzebrapad.Ook Schelle (Antwerpen) heeft sinds kort een Regenboogzebrapad. Dit is gelegen aan de spoorweg in de Steenwinkelstraat. De gemeente wil hiermee aandacht vragen voor de gelijke rechten van holebi's en transgender+ personen.

Eind vorig jaar werd er op de gemeenteraad door de CD&V-fractie het voorstel gedaan, om net als in veel andere Vlaamse gemeenten en steden, een Regenboogzebrapad aan te leggen. Bedoeling was om het aan te leggen kort voor 17 mei (Internationale Dag tegen holebi & transfobie). Maar door de coronacris was het wachten tot nu voor het zebrapad aan de spooroverweg zijn make-over in de regenboogkleuren (symbool holebi+ & transgender+ personen wereldwijd), kon krijgen.

Na twee regenboogzebrapaden in Boom is het reeds het derde exemplaar in de Rupelstreek. “Op die manier geven we erkenning aan de holebi+ en transgender+ gemeenschap, én en roepen we op tot meer verdraagzaamheid voor holebi’s en transgenders”, klinkt het bij het gemeentebestuur. “De regenboogkleuren worden geschilderd tussen de officiële lijnen van het bestaande zebrapad. Het zebrapad blijft daardoor volledig conform de wegcode.” (Dat wil zeggen de witte lijnen van een zebrapad moeten worden behouden).

Vanuit oppositiepartij N-VA is er veel lof voor het initiatief. “Het regenboog-zebrapad fleurt de hele straat op”, stelt Wietse Robbroeckx (N-VA) vast. “Onze partij is al erg lang vragende partij voor meer aandacht omtrent het holebi en transgender thema. Naar aanleiding van de Internationale Dag tegen Homofobie en Transfobie, deelde ik enkele regenboogvlaggen uit aan enkele Schelse handelaars: zowat iedereen stond er voor open. Dit krijgt zeker een vervolg, we moeten blijven opkomen voor diversiteit.”

Lijstje Belgische steden & gemeenten met een regenboogzebrapad, of waar er een komt:
Antwerpen - Beernem - Beerse - Berlaar - Brugge - Brussel - Boom - De Haan - Deinze - Denderleeuw - Eeklo - Gent - Halle - Hasselt - Koksijde - Kuurne - Lier - Leuven - Mechelen - Oudenburg - Rijkevorsel - Schelle - Sint-Niklaas - Turnhout en Westerlo.
LEES OOK
WEST VLAAMSE REGENBOOGSCHOOL KRIJGT REGENBOOGZEBRAPAD
BRUGGE LEGDE TWEEDE REGENBOOGZEBRAPAD AAN OP EEN UNIEKE PLAATS
WEST-VLAAMSE GEMEENTE KREEG REGENBOOGZEBRAPAD DOOR 19-JARIGE
ER KOMT GEEN REGENBOOGZEBRAPAD IN ZANDHOVEN
BELGISCHE KUST GEMEENTE KOMT MET UNIEKE REGENBOOGZEBRAPADEN NABIJ SCHOLEN
BURGEMEESTER DEDECKER GEEN REGENBOOGZEBRAPAD WANT SEKSUALITEIT HOORT IN PRIVE SFEER
POLITICI IN OOSTENDE MAKEN RUZIE OVER REGENBOOGZEBRAPAD
REGENBOOGZEBRAPAD SNELLER KLAAR IN OUDENBURG VANWEGE CORONA VIRUS
BEVEREN ZEGT NEEN TEGEN REGENBOOGZEBRAPAD
GEEN REGENBOOGZEBRAPAD IN BERINGEN - DEEL 2

Bron: hln.be én holebi info - September 2020.

Dit bericht is gepost op 11 September, 2020 en 2464 keer gelezen.