Therapeuten en psychologen roepen overheid van homofobisch land op geen conversie therapie in te voeren.Poolse therapeuten en psychologen roepen de overheid op om conversie therapie (ook bekend als wordt hetero therapie) te verbieden, en niet in te gaan op de vraag van de Poolse bisschoppenconferentie van katholieke bisschoppen die méér plaatsen willen om conversie therapie uit te voeren.

De zogenaamde conversietherapie verwijst naar de gevaarlijke praktijk om iemands seksuele geaardheid of genderidentiteit te veranderen. Het wordt al decennia lang afgewezen door elke reguliere medische en geestelijke gezondheidsorganisatie, en wordt vaak vergeleken met foltering en is in verband gebracht met een hoger risico op depressie, zelfmoord en drugsverslaving. De onafhankelijke deskundige van de VN inzake seksuele geaardheid en genderidentiteit (IESOGI) riep eerder dit jaar op tot een wereldwijd verbod op conversietherapie. In ons eigen Belgenlandje is de therapie nog steeds niet verboden, idem in Nederland.

Een oproep tot geïnstitutionaliseerde conversietherapie in Polen is ronduit veroordeeld door therapeutische en psychologische experts in het land. Eerder deze maand zei de Poolse bisschoppenconferentie van katholieke bisschoppen dat het "nodig was om klinieken voor conversietherapie te creëren, om mensen te helpen hun seksuele gezondheid en 'natuurlijke' seksuele geaardheid terug te krijgen. " De roep om een uitrol van conversietherapie, een praktijk die door de Verenigde Naties en bijna alle grote medische en psychologische instanties ter wereld wordt veroordeeld, zorgt voor grote opschudding en ongerustheid in Polen waar het wijdverbreide anti holebi & anti transgender sentiment toeneemt.

Nu maakt een open brief van Poolse therapeuten en psychologen, gepubliceerd in de krant Gazeta Wyborcza, duidelijk dat er in Polen geen plaats is voor conversietherapie. Gericht tot de Poolse holebi & transgender+ gemeenschap, zegt men: "We hebben bezwaar tegen de ideeën die worden gepromoot onder het mom van conversietherapie, ongeacht de vorm of naam van een dergelijke therapie. Als professionele gemeenschap voelen we ons toegewijd om wetenschappelijke kennis over menselijke seksualiteit en seksuele identiteit te verspreiden, geweld tegen te gaan en hulp te bieden aan degenen die te maken hebben met de gevolgen ervan, " waarna men verder nog schrijft:

"Vooroordelen kom je helaas ook tegen in medische kantoren en klinieken. Voordat u besluit om sessies met een bepaalde counselor bij te wonen, moet u hem of haar vragen naar zijn of haar kwalificaties, professionele ervaring en positie ten opzichte van holebi en transgender personen. U hebt het recht om voor uzelf te zorgen en van meet af aan te bepalen of de persoon wiens hulp u zoekt, zich laat leiden door wetenschappelijke principes of zeer specifieke persoonlijke meningen over vragen over seksuele geaardheid en genderidentiteitskwesties. Zorg ervoor dat u op zoek gaat naar aanbevelingen van sociale organisaties die met seksuele minderheden werken, stel directe vragen en verwacht dat uw vertrouwenspersoon zijn of haar professionele kwalificatie valideert met officiële documenten. We bieden onze excuses aan voor elke situatie waarin u in plaats van de hulp die u zocht, een slecht woord, een eigenzinnige diagnose, afwijzing of een ideologische houding tegenkwam, vermomd als een 'behandeling. Dit had niet mogen gebeuren, en we zullen onze professionele omgeving eraan blijven herinneren de normen van psychologische begeleiding en de stand van zaken in wetenschappelijk onderzoek. "
LEES OOK
ONRUST IN POLEN HOLEBI'S EN TRANSGENDERS OPGEPAKT, EUROPA MOET DRINGEND INGRIJPEN
OPROEP STOP CONVERSIE THERAPIE WERELDWIJD + LANDEN LIJST + VIDEO
VIERDE EUROPEES LAND MET VERBOD OP CONVERSIE THERAPIE
26e AMERIKAANSE PLAATS MET VERBOD OP CONVERSIE THERAPIE

holebi info - eigen berichtgeving - copyright @ holebi.info - September 2020

Dit bericht is gepost op 11 September, 2020 en 2366 keer gelezen.Reageer op dit bericht: