Belgian PrideFestival (12 tot 29 september), met aangepast (online) programma.
Eerder kon je bij holebi info al lezen dat de jaarlijkse Belgian Pride parade, de afsluiter van twee weken vol van Pride evenementen, dit jaar vanwege Covid19 (Coronavirus) niet kon doorgaan. Maar... Het PrideFestival gaat wel door, weliswaar op een latere datum en met een aan het virus aangepast programma.

Wereldwijd werden Gay Pride parades door het Coronavirus afgelast, her en der gingen er wel aangepaste Pride evenementen door. Normaal ging het Belgische PrideFestival door van 5 tot 24 mei. Maar de fans en sympatisanten hoeven niet te treuren, want het PrideFestival gaat nu door van zaterdag 12 tot en met zaterdag 26 september.

De 16de editie van het holebi+ en transgender+ Festival heeft dit jaar, toepasselijk, het thema gezondheid. En onder de hashtag #WeCare brengen de organisatoren dit jaar de uitdagingen rond gezondheid én holebi+ en transgender+ personen onder de aandacht. Deelnemende holebi+ en transgender+ organisaties brengen ook dit jaar een mooi gevuld programma, met 26 socioculturele evenementen waaronder vier documentairefilms, twee toneelstukken en een waaier aan conferenties en andere artistieke optredens.

De rode draad doorheen het twee weken durende festival is dus #WeCare, de boodschap waarmee onze Belgische holebi+ en transgender+ gemeenschap dit jaar het thema gezondheid naar voren schuift. De uitdagingen op het vlak van ondersteuning van mensen met HIV, de toegankelijkheid tot gezondheidszorg en de psychosociale aspecten blijven namelijk groot. De organisatie voorziet op 26 september de eerste nationale dag voor HIV-positieve gezondheid. Wereldaidsdag vindt plaats op 1 december.

Naast onder meer een uitzending van de film Girl zijn er ook debatavonden over ruimtes voorbehouden voor lesbiennes, een conferentie over haatspraak tegen holebi- en transpersonen, een workshop voor transgenders. De Brusselse holebi+ en transgender+ organisaties hebben ook tal van evenementen op hun programma staan.

Programma, enkel via Rainbowhouse Brussel (provinciale koepel van verenigingen)
- Via de Facebook pagina van het Rainbowhouse (klik evenementen) ==> Klik hier
- Via de website van het Rainbowhouse ==> Klik hier

Bron: destandaard.be - rainbowhouse & holebi info - September 2020.

Dit bericht is gepost op 09 September, 2020 en 4453 keer gelezen.