Belgische Drag Queen doet mee aan Nederlandse versie van RuPaul's Drag Race + 2 video's.Het populaire Amerikaanse tv-programma RuPaul’s Drag Race krijgt een Nederlandse variant en daarin treedt de Antwerpse dragqueen Sederginne als enige Belg aan. Er was al langer speculatie over maar de trailer van Videoland bevestigde het dinsdag ook officieel.


Videoland lanceerde dinsdag de trailer van het eerste seizoen van de Nederlandstalige variant van RuPaul’s Drag Race. Daarin werd bevestigd dat de Antwerpse dragqueen Sederginne, Serge voor de vriendinnen, zal meedoen aan de show. Er was al langer speculatie dat de Vlaamse dragqueen zou meedoen aan de Nederlandse variant, ze werd door een Nederlandse podcast al genoemd als een mogelijke kandidaat en begin vorig jaar liet ze in een interview met Het Nieuwsblad ook al uitschijnen dat ze telefoontjes had gekregen van productiehuizen die het programma naar de Benelux wilden brengen.

Sederginne kent een groot internationaal succes,van Washington tot in Moskou. Daar trad ze op in twee van de grootste homodiscotheken van het land, en zowat onder de neus van president Poetin. “Maar die is niet welkom. Hij mag wegblijven van mij,” vertelde Serge toen. Ondertussen is de 26-jarige Serge al tien jaar dragqueen én is hij een van de enigen in Vlaanderen die er zijn beroep van kon maken. “Het grootste verschil tussen mij en andere drag queens is dat mijn show vooral om comedy draait, en veel zelfspot. Anderen willen, zeker in het begin, liever de perfecte lookalike zijn van Céline Dion of zo, maar daar ging het bij mij nooit om.”

Het programma, een soort talentenjacht voor drag queens, werd in 2009 gelanceerd in de VS door RuPaul, zelf een van de meest bekende drag queens ter wereld. Doorheen de jaren heeft het programma al heel wat Emmy’s, een van de belangrijke televisieprijzen in de VS, gewonnen. En door het succes bestaat er ondertussen ook al een Thaise, Britse en Canadese versie van het programma. Drag Race Holland is vanaf 18 September te zien op RTL.

Sederginne op Instagram ==> Klik hier
Sederginne volgen op Facebook ==> Klik hier
Website rond Sederginne ==> Klik hier

Bron: nieuwsblad.be, videolandyoutube - September 2020

Dit bericht is gepost op 09 September, 2020 en 5228 keer gelezen.