Lesbische vrouw slachtoffer van homofoben in Brussel.Vrijdagnacht is een Brusselse vrouw slachtoffer geworden van homofoob geweld. "Vuile lesbienne", riepen de daders waarna ze haar schopten in haar gezicht, schouder en heup. Het slachtoffer deelde foto en verhaal op Facebook.

De post van L. op Facebook werd al enkele duizenden keren gedeeld en opgepikt door Bruzz. “Na een omhelzing met mijn vriendin vertrok ik op de fiets naar Munthof, waar ik woon,” schrijft L. “Twee mannen in een auto vertraagden en deden hun raam open. Ze scholden me uit voor ‘vuile lesbienne’. Ik schreeuwde terug dat zij, bende homofoben, me met rust moesten laten. Toen stopte de auto bruusk waardoor ik van mijn fiets viel. Twee mannen stapten uit en terwijl ik op de grond lag, begonnen ze me te slaan en stampen.”

Pas toen een vrouw die met de fiets passeerde begon te roepen, gingen de mannen ervandoor”, aldus L. die aan het voorval “een gekneusde arm, open lip, lichte hersenschudding en blauwe plekken” overhield. “Ook al heeft het me getraumatiseerd, mij kunnen ze niet het zwijgen opleggen. Ik zal blijven fietsen ’s nachts, iets gaan drinken in het centrum op voor ons blijkbaar gevaarlijke uren én meisjes kussen.” Of de jonge vrouw klacht heeft neergelegd bij de politie, is niet duidelijk. Haar bericht op Facebook werd meer dan 2.000 keer gedeeld.

Slachtoffer van holebi- of transfobie & haat?
Aangifte doen is niet enkel belangrijk om daders op te sporen en te straffen, maar ook voor dé cijfers, want, hoe minder mensen aangifte doen hoe meer het voor onze beleidsmakers het er op lijkt dat er niets aan de hand is in ons landje, en dat men ten onrechte denkt dat er géén haatmisdaden plaats vinden tegen holebi's en transgenders in Belgié.
Doe eerst aangifte bij de politie in je woonplaats. Nadien kan je ook melding doen bij Unia => KLIK HIER
LEES OOK
JEUGDBENDE UIT GENK MOET ZICH VERANTWOORDEN VOOR ZWAAR HOMOFOBISCH GEWELD
MINDERJARIGE RISKEERT CELSTRAF VOOR HOMOFOBE AANVALLEN IN BRUGGE
HOMO KOPPEL UIT WEST VLAANDEREN SLACHTOFFER VAN VANDALISME OM REGENBOOGVLAG
JITSE VAN DE VEIRE - SOMS ONVEILIG MAAR VERTIK HET OM MET TE LATEN VERLAMMEN DOOR ANGST
CHAT GROEP DIE HOLEBI'S VISEERT IS NIET DE ENIGE, ER ZIJN ER TIENTALLEN BIJ ONS
MINDER DAN 200 BEHANDELDE CORRECTIONELE HOMOFOBE ZAKEN OP 3 JAAR TIJD IN BELGIE
TOOLKIT VOOR POLITIE E.A INZAKE HAAT TEGENOVER HOLEBI & TRANS IN BELGIE

hln.be & holebi info - September 2020

Dit bericht is gepost op 07 September, 2020 en 4052 keer gelezen.