Lesbisch pinguïn koppeltje brengt samen kuikentje groot.Volgens een persbericht van Oceanogràfic in València, Spanje verwelkomden twee vrouwelijke ezelspinguïns deze maand een kuiken nadat ze met succes het ei van een ander koppel hadden geadopteerd, uitgebroed en grootgebracht.

Het vrouwtjes koppel Electra en Viola zijn nu de trotse mama's van een kleine baby pinguïn. Volgens het aquarium begonnen de twee vogels gemeenschappelijk broedgedrag te vertonen en begonnen ze samen een nest te bouwen. Toen verzorgers hun opvoedingsinstinct observeerden, besloten ze om een vruchtbaar ei van een ander pinguïnpaar over te dragen. Het nieuwe kuiken is een van de drie die tot dusverre dit broedseizoen zijn uitgebroed in de kolonie van 25 ezelspinguïns.

Pinguïnouders besteden veel zorg aan het bouwen van hun nesten van kiezelstenen en stenen en het verdedigen ervan, aldus de dierentuin. Ze leggen meestal twee eieren, en de ouders delen de verantwoordelijkheid om ze elke dag om de beurt uit te broeden. Nadat de kuikens zijn uitgekomen, hebben ze ongeveer 75 dagen nodig om onafhankelijk te worden. De twee moeders zijn een primeur bij Oceanogràfic in València. Maar hoewel Electra en Viola een "uitzonderlijk paar" zijn, merkte het aquarium op, is het niet ongebruikelijk dat pinguïns en vele andere diersoorten koppeltjes van hetzelfde geslacht vormen.

De twee mama pinguïns kwamen van pas, want hoewel pinguïn koppeltjes vaak twee eieren krijgen zijn ze zelden in staat beide kuikens groot te brengen. In het wild zou er dan eentje niet overleven. De dierentuin merkte tot slot nog op dat ezelspinguïn koppels beide voor 100% in staan voor het groot brengen van het kuiken en dat het niet uitmaakt of het om een mannetje en een vrouwtje of twee vrouwtjes of twee mannetjes gaat. Electra en Viola zetten zich in ieder geval allebei voor 100% in om de kleine spruit te beschermen en groot te brengen.

Eerder kwamen er al uit tal van andere landen nieuws berichten over lesbische of homo pinguïn koppeltjes mét kuiken. Ondertussen zijn er wereldwijd al meer dan 1.500 diersoorten beschreven waarbij koppeltjes van hetzelfde geslacht voorkomen, daarnaast zijn er ook al biseksuele dieren omschreven zoals bepaalde dolfijn soorten en sommige vogelsoorten.
LEES OOK
IERLAND HEEFT EEN HOMO EN EEN LESBISCH PINGUIN KOPPELTJE - - 2019

holebi info - eigen berichtgeving - copyright @ holebi.info - September 2020

Dit bericht is gepost op 07 September, 2020 en 1460 keer gelezen.Reageer op dit bericht: