In vlog van Qmusic-presentator vertelt Mohamed: 'thuis niet meer welkom omdat ik homo ben'.In een vlog van Qmusic-presentator Jan Thans vertelt Mohamed zijn verhaal. “Zes maanden geleden, op mijn achttiende verjaardag, had ik een conflict met mijn familie over mijn seksualiteit. Daardoor ben ik thuis weggegaan”, getuigt de jongeman.

De afgelopen maanden logeerde Mohamed bij verschillende vrienden, maar sinds kort verblijft hij in een opvanghuis voor mensen uit de holebi en transgender + gemeenschap. “Nadat ik mijn situatie had uitgelegd werd meteen een plaats voor mij gevonden, de dag zelf nog”, vertelt hij. In het Brusselse opvangtehuis waar Mohamed verblijft is plaats voor vier jongeren tussen 18 en 25 jaar oud, die door hun seksuele geaardheid niet meer thuis terechtkunnen. Zij kunnen er drie maanden verblijven, al is een verlenging tot zes maanden mogelijk.

Mohamed hoopt binnenkort dan ook een eigen appartement te vinden, en is van plan zijn middelbare school af te werken. “Ik wil een nieuwe start. Het is het eerste jaar dat ik uit de kast ben. Ik heb dat nooit tegen iemand verteld, maar nu ben ik er heel open over”, vertelt hij. Terug naar huis ziet Mohamed niet zitten. “De laatste maand had ik opnieuw contact met mijn broer."

Hij vertelde mij dat mijn familie spijt had van hoe ze hadden gereageerd. Ik kan teruggaan, maar ik weet van mezelf dat ik daar niet terug wil wonen”, zegt Mohamed. Afsluiten doet hij met een krachtige boodschap voor alle ouders: "Ouders hebben vaak het idee dat iemand zal veranderen nadat ze het hebben gezegd. Maar ik ben dezelfde Mohamed sinds mijn geboorte. Ik ben niet veranderd omdat ik heb verteld dat ik homo ben. Accepteer je kind zoals het is, of maak geen kind."

Je kan de korte video (4 minuten) bekijken van Jan Thans & Mohamed op de website van Qmusic ==> Klik hier

Extra info
Ook holebi of transgender met migratie achtergrond? Maak dan kennis met de Belgische holebi & trans+ organisatie Merhaba. Website => Klik hier
Merhaba telefoon (in alle vertrouwen met iemand praten) => 0487 55 69 38
Merhaba email => info@merhaba.be
Merhaba adres => Baksteenkaai 76/2, 1000 Brussel

Lees ook
22-JARIGE DIE OPGROEIDE EN STUDEERDE IN BRUSSEL RISKEERT TE WORDEN UITGEZET NAAR VADERLAND WAAR HOMOSEKSUALITEIT STRAFBAAR IS - 2020
STEUN OOK HET BRUSSELS OPVANGHUIS VOOR HOLEBI EN TRANSGENDER JONGEREN - 2019
BRUSSELS OPVANGHUIS HEEFT AL TE WEINIG PLAATS + GETUIGENIS + VIDEO - 2019

Bron: hln.be, QMusic & holebi info - September 2020

Dit bericht is gepost op 04 September, 2020 en 3540 keer gelezen.