Zware homofobie in Canada, helaas niet het enige geval van haatmisdaad.Hoewel het jaar 2020 zal in gaan als het jaar van Covid19 (coronavirus) valt op te merken dat 2020 helaas ook het jaar zal worden waarbij er in verschillende landen, ook Europese, steeds meer haatmisdaden en discriminatie is van holebi's en transgender+ personen. Iedereen kent ondertussen de verhalen uit Polen, Hongarije en Rusland, maar er zijn ook steeds meer haatmisdaden, onder andere in: Engeland, Wales, Schotland, Nederland, Frankrijk, Duitsland en zelfs ons eigen Belgen landje. Jammer genoeg komt er nu weer een land bij, namelijk Canada:

Zopas werden drie mannen uit Orillia, in de provincie Ontario in Canada, aangeklaagd wegens het zwaar mishandelen van een homo man omdat hij met zijn vriend hand in hand over straat liep. De daders, de 21-jarige Eric Artindale, de eveneens 21-jarige Roarke McCooeye en de 23-jarige James Ley worden beschuldigd van zware homofobische mishandeling door het slachtoffer een tijd lang achter hun wagen verder te slepen nadat ze hem eerst hadden overgoten met bier. Wonderbaarlijk hield het slachtoffer er amper verwondingen aan over maar hij verkeert wel in shock.

Na aangifte door het slachtoffer kon de politie die erg snel ter plaatse was de drie daders oppakken. Artindale en McCooeye zijn beschuldigd van mishandeling en Ley is beschuldigd van mishandeling en gevaarlijke bediening van een voertuig. De drie verdachten zijn vrijgelaten op voorwaarde dat ze op 17 november voor de rechtbank verschijnen.

Helaas is dit niet de enige en eerste haatmisdaad. De Canadese politie liet weten dat er vorige maand drie aanvallen plaats vonden in Calgary in de provincie Alberta. Het gaat daarbij om drie haatmisdaden gepleegd in vier dagen tijd. De politie in Calgary, Alberta, zei dat het eerste incident plaatsvond op 31 juli, toen een homo man werd aangevallen door een groep mannen die hem aanvielen terwijl ze homofobe opmerkingen riepen. Bij de tweede haatmisdaad op 1 augustus werd een Drag King bespuwd door een man tijdens het opnemen van een video op een regenboogzebrapad. En bij de laatste haatmisdaad op 3 augustus werd een homo koppel benaderd door twee mannen en twee vrouwen op scooters die hen sloegen met een riem en stenen. De politie vermoedt dat het steeds om dezelfde daders gaat en is ondertussen op zoek naar al minstens drie mannen. De politie spreekt van een stijging in het aantal haatmisdaden tegen holebi's en transgenders in het hele land.
LEES OOK
TWEE JONGE HOMO'S AANGEVALLEN DOOR JONGEREN IN NEDERLANDS HENGELO
AL 26 TRANSGENDERS VERMOORD IN DE VERENIGDE STATEN DIT JAAR
HOLEBI & TRANS REGELMATIG MISHANDELD EN VERKRACHT IN SYRIE, ALDUS RAPPORT
TRANSGENDERS EN HOLEBI'S VAKER SLACHTOFFER VAN HAATMISDADEN IN ENGELAND EN WALES
HAATMISDADEN TEGEN HOLEBI'S EN TRANSGENDERS BLIJFT STIJGEN IN FRANKRIJK
RESULTATEN ONDERZOEK HAATMISDRIJVEN TEGEN HOLEBI'S EN TRANSGENDERS IN EUROPA + 3 ANDERE GEBIEDEN - BELGIE SCOORT SLECHT
DISCRIMINATIE VAN HOLEBI'S EN TRANSGENDERS BLIJFT STIJGEN IN NEDERLAND

holebi info - eigen berichtgeving - copyright @ holebi.info - September 2020.

Dit bericht is gepost op 03 September, 2020 en 3039 keer gelezen.Reageer op dit bericht: