West Vlaamse Regenboogschool krijgt Regenboogzebrapad.In Beernem komt er een regenboogzebrapad, hoe toepasselijk, in de buurt van de Vrije Basisschool De Regenboog. De West-Vlaamse gemeente hangt elk jaar, net zoals veel andere steden en gemeenten op 17 mei de regenboogvlag (symbool van holebi's & transgender+ personen wereldwijd) op, om te tonen dat in hun gemeente iedereen gelijk is en gelijke kansen verdiend, maar Beernem wilde meer doen met dank aan gemeenteraadslid Roos Lambrecht (Groen-sp.a).

Lambrecht pleitte eerder op de gemeenteraad voor een regenboogzebrapad. Haar voorstel kreeg meteen sympathie vanuit het schepencollege. Schepen van Gelijke kansen en diversiteit Vicky Reynaert, tevens uit de Groen-sp.a coalatie in Beernem, liet weten dat het regenboogzebrapad past in een belangrijk stuk van het bestuursakkoord gewijd aan het streven naar een diverse en inclusieve samenleving waar ieders rechten gerespecteerd worden.

"Met een regenboogzebrapad maken we duidelijk dat we een warme gemeente zijn waar allen welkom zijn, ongeacht hun geaardheid. Veel holebi’s en transgenders ondervinden nog elke dag onbegrip en afwijzing, vandaar de noodzaak om dit ook bespreekbaar te maken. Een permanent regenboogzebrapad kan hiertoe bijdragen," aldus Reynaert.

CD&V burgemeester Jos Sypré, ook bevoegd voor mobiliteit, liet weten dat het regenboogzebrapad kadert binnen de subsidieaanvraag 'verkeersveiligheid schoolomgeving' waarvoor de gemeente Beernem recent 8.480 euro Vlaamse steun kreeg. "Het regenboogzebrapad komt na overleg met de directie van de Regenboogschool ter hoogte van de rotonde aan de Kardinaal Cardijnlaan. Op die manier kunnen leerlingen die vanuit de richting Wingensteenweg komen veilig naar school. Daarnaast geven we ook het signaal dat iedereen welkom is op school."

De burgemeester voegde er aan toe dat het regenboogzebrapad wordt aangelegd zodat het wettelijk in orde is betrefende de verkeersveiligheid. Dat wil zeggen bij het zebrapad worden de witte strepen behouden en de zwarte vervangen door de kleuren van de regenboog. (Een zebrapad zonder witte stroken is niet wettelijk volgens het Belgisch verkeersreglement).

Lijstje Belgische steden & gemeenten met een regenboogzebrapad, of waar er een komt:
Antwerpen - Beernem - Beerse - Berlaar - Brugge - Brussel - Boom - De Haan - Deinze - Denderleeuw - Eeklo - Gent - Halle - Hasselt - Koksijde - Kuurne - Lier - Leuven - Mechelen - Oudenburg - Rijkevorsel - Schelle - Sint-Niklaas - Turnhout en Westerlo.
LEES OOK
BRUGGE LEGDE TWEEDE REGENBOOGZEBRAPAD AAN OP EEN UNIEKE PLAATS
WEST-VLAAMSE GEMEENTE KREEG REGENBOOGZEBRAPAD DOOR 19-JARIGE
ER KOMT GEEN REGENBOOGZEBRAPAD IN ZANDHOVEN
BELGISCHE KUST GEMEENTE KOMT MET UNIEKE REGENBOOGZEBRAPADEN NABIJ SCHOLEN
BURGEMEESTER DEDECKER GEEN REGENBOOGZEBRAPAD WANT SEKSUALITEIT HOORT IN PRIVE SFEER
POLITICI IN OOSTENDE MAKEN RUZIE OVER REGENBOOGZEBRAPAD
REGENBOOGZEBRAPAD SNELLER KLAAR IN OUDENBURG VANWEGE CORONA VIRUS
BEVEREN ZEGT NEEN TEGEN REGENBOOGZEBRAPAD
GEEN REGENBOOGZEBRAPAD IN BERINGEN - DEEL 2

Bron: hetnieuwsvanwestvlaanderen.be & holebi info - September 2020.

Dit bericht is gepost op 01 September, 2020 en 2750 keer gelezen.