Video: student overstemt homofobe racist met zijn trombone.Een video over een Amerikaanse student die zijn trombone gebruikte om een homofobe en racistische demonstrant op zijn campus te overstemmen is viraal gegaan. Trey Hogan is eerstejaarsstudent aan de Universiteit van South Carolina en trombonist in de band van de universiteit.

Toen een demonstrant op de campus verscheen met een bord met daarop de tekst 'BLM are racist thugs' (Black Lives Matter demonstranten zijn racistische misdadigers), en daarbij ook nog homofobe en andere racistische beledigingen door zijn megafoon schreeuwde, besloot Hogan zijn trombone te gebruiken om de haat toespraak te bestrijden. Telkens wanneer de demonstrant begon te spreken blies Hogan zo hard mogelijk op zijn trombone, wat hem veel gejuich en applaus van zijn medestudenten opleverde. Zijn luide maar vreedzame protest werd op camera vastgelegd door een medestudent die het filmpje op sociale media deelde waar het de eerste dag al meer dan twee miljoen keer werd bekeken.

Hogan zei: “Ik had het idee om zijn geluid met het mijne te overstemmen, dus ik pakte mijn trombone en ... ik aarzelde aanvankelijk, maar toen steunde iedereen het. Hij zei nogal hatelijke dingen, en ik was het er gewoon niet mee eens. Ik had niet echt verwacht dat zoveel mensen zo positief zouden reageren op mijn actie, maar het voelt wel fijn om te weten dat mensen zo achter me staan om wat ik deed en dat ze mij hun steun willen tonen. Het laat zien dat we hier iedereen steunen. Het is gewoon niet oké wat de demonstrant allemaal uitschreeuwde, en dat willen we niet op deze campus.

De video van Hogan die het opneemt tegen de homofobe, racistische demonstrant heeft de nationale bekendheid van de student verdiend, evenals de bijnamen "Trombone Guy" en "Trombro" Bob Caslen, de president van de universiteit, schreef op Twitter: “De demonstrant op Greene Street heeft vandaag misschien het grondwettelijk recht om daar te zijn en te zeggen wat hij wil, maar zijn woorden weerspiegelen niet de waarden en principes van onze universiteit. Ik juich onze studenten van de University of South Carolina toe die vreedzaam hun verzet uitten tegen de haat die hij uitspuwde." Bekijk hier onder een video samenvatting van het gebeuren:


LEES OOK
TIKTOK GEBRUIKSTER LEGT UIT WAAROM BLACK LIVES MATTER STEUNEN NIET SAMEN GAAT MET HOMOFOBIE
75 HOLEBI & TRANS GROEPEN SLUITEN AAN BIJ BLACK LIVES MATTER, BEGRIJPEN WAT VECHTEN IS
TRANS POLITICA ZINGT LIED VOOR GEORGE FLOYD, LATER SCHIET POLITIE ZWARTE TRANS MAN DOOD
HOLEBI BAR AANGEVALLEN DOOR POLITIE OMDAT ZE BLACK LIVES MATTER DEMONSTRANTEN HIELPEN

holebi info - eigen berichtgeving - copyright @ holebi.info - Augustus 2020.

Dit bericht is gepost op 31 August, 2020 en 2363 keer gelezen.Reageer op dit bericht: