Hongaarse premier Orbán viel holebi's en transgenders aan tijdens herdenking WO I.De Hongaarse premier Viktor Orbán (foto) heeft een evenement ter herdenking van het einde van WO I aangegrepen om weer een aanval te doen tegen de holebi en transgender gemeenschap. De extreemrechtse leider maakte de opmerkingen tijdens een nationaal evenement om een monument in te huldigen ter herdenking van het Verdrag van Trianon, dat werd ondertekend na het einde van de oorlog.

In zijn speech riep de premier de buurlanden van Hongarije op zich te verenigen om hun christelijke wortels te behouden tegen West-Europese "experimenten" met gezinnen van hetzelfde geslacht, immigratie en atheïsme. "We moeten strijden voor het behouden van de christelijke waarden, in plaats van experimenteren met een goddeloze kosmos, regenboogfamilies, migratie en open samenlevingen." Hij verklaarde verder dat het nieuwe monument, een 100 meter lange en 4 meter brede oprit uitgehouwen in een straat nabij het parlementsgebouw van Boedapest, een oproep was aan de Midden-Europese landen om hun alliantie te versterken en zich te scharen rond wat hij het 'Poolse vlaggenschip' noemde.

Zijn toespraak zal de nauwe relatie van het land met Polen zeker hebben bevestigd, de belangrijkste bondgenoot van Hongarije in Midden-Europa en even conservatief in zijn oppositie tegen holebi's en transgenders. Parallel met de regerende Partij van Wet en Rechtvaardigheid (PiS) in Polen, heeft de regering van Orbán beleid gevoerd dat de rechten en vrijheden van holebi's en transgenders voortdurend aantast.

Een van zijn allereerste daden na zijn pandemische machtsgreep was het ontnemen van de mogelijkheid voor transgenders om legaal van geslacht te veranderen, een daad die fel werd veroordeeld door internationale mensenrechtenorganisaties. In juli van dit jaar oordeelde het Europees Hof voor de rechten van de mens dat Hongarije de anti transgender wet moet afschaffen. Maar, de kans is erg klein dat Orbán en zijn gevolg zich daar iets van aantrekken.

Tijdens de coronavirus lockdown werden holebi's en transgenders nog meer dan anders geviseerd in Hongarije, en helaas toont het homofobe sentiment geen tekenen van verbetering naarmate de lockdown versoepelt. Afgelopen weekend werden er nog twee regenboogvlaggen (symbool van holebi's & transgenders wereldwijd) gesloopt van gemeentelijke gebouwen in Boedapest. Een van de boosdoeners was een Hongaarse politicus, die een ladder gebruikte om het stadhuis van Boedapest te beklimmen om de regenboogvlaggen te bereiken. Hij werd gefilmd door de extreemrechtse Our Homeland Movement, die de video met trots online deelde en verklaarde dat "dit anti-familiesymbool geen plaats op straat heeft, vooral niet op de gevel van de lokale overheid van de hoofdstad". Het leidde tot een waarschuwing van de Amerikaanse ambassade dat neonazistische groepen niet mochten worden getolereerd.
LEES OOK
HOF RECHTEN VAN DE MENS OORDEELDE OVER ANTI TRANSGENDER WET VAN HONGARIJE
EUROPESE UNIE TIKT HONGARIJE OP DE VINGERS OM ANTI TRANSGENDER WET
HONGARIJE VOERT ONDANKS PROTEST TOCH ANTI TRANSGENDER WET IN

holebi info - eigen berichtgeving - copyright @ holebi.info - Augustus 2020.

Dit bericht is gepost op 27 August, 2020 en 3917 keer gelezen.