Mega grote pro holebi & transgender boodschap op Hollywood Boulevard blijft permanent.De in de regenboog transgender en niet-binaire pride kleuren geschilderde tekst "All Black Lives Matter" op Hollywood Boulevard, zal permanent aanwezig blijven om de zwarte holebi & transgender gemeenschap te eren, en om de mars van 14 juni in Los Angeles te herdenken.

Op 14 mei trokken tienduizenden holebi's transgenders en sympathisanten de straat op in protest om de moord op twee zwarte transgender vrouwen: Rem Fells 27 en Riah Milton, 25. Het bloklange bericht tussen Highland Avenue en Orange Drive werd de dag ervoor voltooid met de hulp van honderden vrijwilligers, die de krachtige woorden schilderden in de regenboog kleuren (Pride vlag holebi's & trans wereldwijd) en in de kleuren van de transgender vlag en niet binaire personen vlaggen.

De iconische straat zal nu een week lang gesloten worden om de verf te herstellen en er een permanent straatkunst werk van te maken gewijd aan de zwarte holebi en transgender gemeenschappen in de VS. Het kunstwerk was een samenwerking tussen de organisatoren van de mars: Black LGBTQ + Activists for Change, of BLAC, en Trailer Park Group, een lokaal entertainmentmarketingbedrijf. Met het permanent laten staan van de krachtige woorden hoopt men een wereldwijd signaal te kunnen geven dat alle zwarte levens ook belangrijk zijn.

"Vandaag, na jaren en jaren van geweld tegen onze zwarte en holebi en transgender gemeenschappen, creëren we de eerste herdenkingsruimte in Los Angeles die onder andere is gewijd aan transgenders van kleur", zei raadslid Mitch O'Farrell, die zelf openlijk homo is. "Als locatie van de eerste nationaal erkende Gay Pride-parade in het land (1969), moet en zal Hollywood de veilige ruimte zijn die is aangewezen voor deze historische onderscheiding."

Luckie Alexander, die hielp bij het ontwerpen van de straat tekst tussen Highland Avenue en Orange Drive, zei dat het stuk “sprak over de kruispunten van zwart zijn, seksuele geaardheid en genderidentiteit die in deze raciale beweging zijn opgenomen. "Als zwarte transman is onze specifieke gemeenschap voortdurend over het hoofd gezien en dit geeft me de hoop dat we hier in Los Angeles nog steeds gehoord zullen worden", zei hij.

De VS staat elk jaar opnieuw op de treurige tweede plaats inzake het aantal moorden op transgenders. Daarbij gaat het in 9 van de 10 keer om zwarte transgender vrouwen. Dit jaar staat de teller al op 26 vermoorde transgender personen. Daarnaast is er sinds het aantreden van president Trump al meermaals aangetoond dat er een enorme stijging is in het aantal haatmisdaden inclusief moorden tegen holebi's en transgenders.
LEES OOK
WIJ BEGRIJPEN WAT VECHTEN IS VOOR GELIJKE RECHTEN, 75 HOLEBI & TRANS GROEPEN SLUITEN AAN BIJ BLACK LIVES MATTER BEWEGING
HOLEBI BAR AANGEVALLEN DOOR POLITIE OMDAT ZE BLACK LIVES DEMONSTRANTEN HIELPEN
TIK TOKSTER LEGT UIT WAAROM BLACK LIVES MATTER STEUNEN NIET SAMEN GAAT MET HOMOFOBIE

holebi info - eigen berichtgeving - copyright @ holebi.info - Augustus 2020.

Dit bericht is gepost op 24 August, 2020 en 4388 keer gelezen.Reageer op dit bericht: