Twee jonge homo's aangevallen door groepje jongeren in Hengelo.In het Nederlandse Hengelo zijn in de nacht van vrijdag op zaterdag twee jonge homo's aangevallen. Een groep van ongeveer vijf jongeren vielen de jongens aan. De politie is ondertussen een onderzoek gestart.

Een jongen van 21 en een vriend waren vrijdag uitgegaan in Hengelo. "Gewoon als vrienden, we hebben geen relatie," zegt een van beide slachtoffers. "We waren eerst in café Neutje en daarna bij Old Fellows. Het was gezellig, niets aan de hand en geen woorden gehad met wie dan ook." Op Facebook schreef de moeder van een van de slachtoffers: Jullie laffe honden waar halen jullie het gore lef vandaan om mijn zoon in elkaar te slaan."

De feiten speelden zich af in het centrum van Hengelo. De zoon fietste samen met een vriend vanuit het centrum naar huis waarna ze werden ingehaald door een groepje van vijf of zes jongeren die hen vanuit het niets begonnen uitschelden voor 'kankerhomo's'. De twee slachtoffers fietsten in de nacht naar huis. In de Wetstraat aan de Hema werden ze ingehaald door vier jongens op een fiets en een vijfde op een witte scooter.

Nadat ze worden uitgescholden en zelf niets terug riepen dachten ze dat het voorbij was. Maar even verder op waren de jongens afgestapt en wachtte de twee slachtoffers op. Meteen kreeg een van de jongens rake klappen, en toen de vriend hem wilde helpen kreeg hij zelf ook flinke klappen. Volgens de jongens waren de daders drie Nederlandse en twee buitenlandse jongens.

Gek genoeg zou een van de daders zich na afloop verontschuldigd hebben voor de feiten toen ze er vandoor gingen. "Hij zei 'sorry' tegen ons." Beide slachtoffers hielden er flinke wonden in hun gezicht aan over. "Gelukkig zitten al mijn tanden er nog in," zei een van hen. De politie was na hun oproep al na minder dan vijf minuten aanwezig. Er werd meteen gezocht naar de verdachten maar die waren al weggereden richting de Wolter ten Catestraat en werden uiteindelijk niet meer gevonden.

Het oudste slachtoffer zegt verbaasd te zijn over het zinloze geweld. "Waarom, vraag ik me dan af. Er was niets aan vooraf gegaan. We hebben die jongens nooit eerder gezien en we zeiden niets terug toen ze ons uitgescholden. En dan nog gaan ze los op ons." Het is al de tweede keer dat hij in het centrum van Hengelo is mishandeld. "Destijds ben ik door een groepje buitenlanders in elkaar geslagen voor de deur bij broodjeszaak Subway. Ook omdat ik homo ben.”

Aangifte hebben de slachtoffers nog niet gedaan, dat volgt nog. De politie heeft toegezegd eerst de beelden van camera’s die op de route overal aan winkels hangen te zullen opvragen en te bekijken. Daar moeten de daders op staan. Er volgt zo ie zo een onderzoek naar de feiten en daders.
LEES OOK
NEDERLANDSE HOLEBI & TRANS FEDERATIE ROEPT OVERHEID OP IETS TE DOEN AAN TOENEMEND GEWELD TEGEN HOLEBI'S EN TRANSGENDERS
DISCRIMINATIE VAN HOLEBI'S & TRANSGENDERS BLIJFT STIJGEN IN NEDERLAND
OPNIEUW JONGE HOMO AANGEVALLEN IN NEDERLANDSE ENSCHEDE
OPNIEUW HOMOFOBE AANVAL IN AMSTERDAM
HOLEBI'S & TRANSGENDERS UIT ROTTERDAM VOELEN ZICH ONVEILIG

Bron: tubantia.nl - Augustus 2020

Dit bericht is gepost op 24 August, 2020 en 4497 keer gelezen.Reageer op dit bericht: