Beroemde Drag Queen uit RuPaul's Drag Race op 34-jarige leeftijd overleden.RuPaul's Drag Race-legende Chi Chi DeVayne is op slechts 34-jarige leeftijd tragisch gestorven in het ziekenhuis na een longontsteking. De Drag Queen wiens echte naam Zavion Davenport is, nam deel aan het achtste seizoen van de show en aan het derde seizoen van RuPaul's Drag Race All Stars.

Chi Chi was onlangs voor de tweede keer in evenveel maanden in het ziekenhuis opgenomen nadat de diagnose longontsteking was gesteld. Haar diagnose van longontsteking kwam slechts enkele weken nadat ze in het ziekenhuis was opgenomen met een vermoeden van nierfalen. De ster leefde met sclerodermie, een zeldzame aandoening die wordt veroorzaakt doordat het immuunsysteem het weefsel onder de huid en rond interne organen en bloedvaten aanvalt. Dit kan littekens en verdikking van het weefsel in deze gebieden veroorzaken, en in sommige gevallen kan de aandoening levensbedreigend zijn.

Chi Chi deelde haar diagnose in 2018 met fans, en zei dat ze die het grootste deel van een jaar verborgen had gehouden omdat ze bang was "banen te verliezen en kritiek te krijgen van vrienden en fans. Door dit op te kroppen ben ik in een staat van depressie geraakt ... het heeft me mijn uiterlijk doen haten ... en me ook doen afdwalen van het publieke oog, maar ik verberg me niet langer en leef in een staat van angst ... ik vraag het je gewoon allemaal om mij in uw gebeden te houden terwijl ik strijd met deze levensveranderende ziekte, 'zei ze destijds.

Op zondag 16 augustus vroeg ze fans om haar in hun gebeden te houden in een video die ze vanuit haar ziekenhuisbed had genomen, maar op donderdag 20 augustus overleed ze. Haar mede-Drag Race-sterren waren geschokt en bedroefd door het nieuws en brachten hulde aan Chi Chi op sociale media. Kennedy Davenport schreef op Twitter: "Ik ben nu zo verdoofd dat mijn hart in stukken is gebroken. Ik kon haar niet eens zien. “Ik hou altijd van je Chi Chi. Mijn dansende engel." Cheryl Hole voegde eraan toe: “Chi Chi DeCayne was zo'n lichtpunt tijdens haar seizoen en daarna. Ze heeft altijd laten zien hoe bescheiden, eerlijk en je echte authentieke zelf je ver kan brengen! "Ze was een echte ster en haar nalatenschap zal voor altijd voortleven."

Chi Chi werd geboren op 24 september 1985 als Zavion Davenport. Hij groeide op in Shreveport, Louisiana. Van zijn jeugd zei hij: "Ik was altijd een kleine artiest. Mijn oom gaf talentenjachten op met al onze neven en nichten, en mijn moeder zag iets in mij. Ze had me in gymnastiek ingeschreven en ik zat in een dansgezelschap in mijn twenties." In zijn jeugd droeg hij een pistool, raakte in de problemen en sloot zich aan bij bendes. Voordat hij op RuPaul's Drag Race verscheen, werkte hij twee negen-tot-vijf banen om in zijn levensonderhoud te voorzien.

Betekenis Drag Queen
Een drag queen is een persoon, meestal een man, die drag-kleding en make-up gebruikt om vrouwelijke genderbetekenaars en genderrollen te imiteren en vaak te overdrijven voor amusementsdoeleinden. Historisch gezien waren de meeste dragqueens mannen die zich als vrouw kleden. In moderne tijden worden drag queens geassocieerd met homomannen en homocultuur, maar ze kunnen elk geslacht en seksuele identiteit hebben, met andere woorden er bestaan ook hetero, biseksuele, transgender... drag queens. Daarnaast zijn er ook nog Drag Kings, zei het iets minder bekend. Dit zijn vrouwden die zich kleden als man, net zoals drag queens voor amusementsdoeleinden. Door RuPaul, die zelf openlijk homo en drag queen is werden drag queens wereldwijd meer bekend en meer aanvaard. Holebi info heeft op (holebi info) Pinterest een rubriek met daarin tal van beroemde drag queens, te vinden in het bord met de naam gender blender, en een bord met beroemde Drag Kings te vinden in het bord met de naam tomboys & drag kings.

holebi info - eigen berichtgeving - copyright @ holebi.info

Dit bericht is gepost op 22 August, 2020 en 7232 keer gelezen.Reageer op dit bericht: