Stijn Bex verontwaardigd over uitspraken satanische burgemeester.Stijn Bex (foto), Volksvertegenwoordiger van Spirit, zegt erg verontwaardigd te zijn omtrent de beslissing van burgemeester Joeri Loezjkov van Moskou, me Gay pride parade te verbieden.

Loezjkov noemde zo'n parade satanisch. Bex liet weten dat hij minister van Buitenlandse Zaken De Gucht zal vragen om de homofobe uitspraken van de burgemeester te veroordelen, en zijn bezorgdheid te uiten over de rechten van holebi's in Rusland via diplomatieke weg kenbaar te maken aan de Russische autoriteiten.

Bex zegt: "Het is op zich al ontoelaatbaar dat een vreedzame optocht verboden wordt, maar de beschrijving als satanische bedoening, is een brug te ver. Om nog maar te zwijgen over de ander homofobe uitspraken van de Russische burgemeester, bijvoorbeeld over het homohuwelijk. Ik was zelf aanwezig op een optocht in de Poolse stad Krakau en daar voelde je echt de haat en agressie, in Rusland is de situatie nog erger. Ik hoop dat minister De Gucht de houding van Loezjkov streng zal veroordelen.Meer nieuws klik Home.

01.03.07
Bron: www.stijn-bex.be

Dit bericht is gepost op 01 February, 2007 en 2910 keer gelezen.Reageer op dit bericht: