Joe Biden & Kamala Harris voeren meest pro holebi & trans+ campagne allertijden + video.
Toen voormalig vice-president Joe Biden de historische selectie van senator Kamala Harris uit Californië als zijn running mate aankondigde, voegde hij een kandidaat toe aan het ticket met een zeer groot pro holebi en transgender+ politiek record dat teruggaat tot 2004.

"Het is duidelijk dat het Biden-Harris combinatie het meest pro-gelijkheidsticket in de geschiedenis van ons land markeert," zei Alphonso David, president van de Human Rights Campaign, de grootste holebi en transgender+ rechten organisatie van de VS in een verklaring. (Al mag men zeker ook de verwezenlijkingen van voormalig president Obama niet vergeten).

Biden en Harris voerden woensdag voor het eerst samen campagne in een livestream in Delaware, waarbij ze meteen hun steun bevestigden voor de holebi en transgender gemeenschap. Biden prees Harris 'aanzienlijke ervaring, waaronder haar staat van dienst als procureur-generaal van Californië, en merkte op dat ze een "pionier was op het gebied van huwelijksgelijkheid" in de staat. De hele speech kan je bekijken via een video onderaan.

Harris, wiens stafchef openlijk lesbisch is, liep voor het eerst voor een verkozen ambt als officier van justitie in San Francisco in 2004, toen holebi en transgender+ rechten al stevig waren verankerd in de lokale wetgeving maar nog steeds zeer omstreden waren op nationaal niveau. Nadat ze die verkiezing had gewonnen, richtte ze een eenheid voor haatmisdrijven op om anti holebi en transgender geweld te onderzoeken en te vervolgen.

In 2006 organiseerde Harris een conferentie in Californië waar meer dan 100 functionarissen uit de hele VS bijeenkwamen om strategieën te bespreken om een einde te maken aan het gebruik van de zogenaamde paniekverdediging (gay panic defence law) voor holebi's en transgenders. In 2014 werd Californië de eerste staat die de praktijk in de wet verbood, en in 2018 dienden Harris en andere senatoren een wetsvoorstel in om de praktijk op nationaal niveau te verbieden. (Onder de gay panic law konden daders van holebi- en transfobe haatmisdaden claimen dat ze handelden uit angst waardoor ze straf vermindering konden krijgen).

Harris kondigde haar campagne voor de Californische procureur-generaal aan dagen na de passage van Proposition 8 in 2008, een Californische stemmaatregel die het homohuwelijk in de staat verbood. Terwijl ze diende als de hoogste aanklager van Californië, een baan die ze zes jaar bekleedde, weigerde ze het verbod voor de rechtbank te verdedigen. In de uitspraak Hollingsworth v. Perry uit 2013 bevestigde het Amerikaanse Hooggerechtshof een beslissing van de federale rechtbank uit 2010 waarbij Proposition 8 ongeldig werd verklaard, en homohuwelijken werden in de staat hervat.

Kort nadat was aangekondigd dat Biden, de vermoedelijke 2020-kandidaat voor de Democratische presidentsverkiezingen, Harris had gekozen als zijn running mate, deelde Matt Hill, een openlijke homo en Biden-staflid, een fragment uit 'The Case Against 8', een documentaire over Proposition 8, waarin de momenten in 2013 toen Harris, de toenmalige procureur-generaal van Californië, hoorde over de beslissing van het hooggerechtshof.

Nadat ze in 2016 in de Senaat was verkozen, bleef Harris de holebi en transgender+ rechten resoluut steunen, waarbij ze regelmatig pro-gelijkheidswetgeving co-sponsorde en zich uitsprak tegen het geweld waarmee transgendervrouwen worden geconfronteerd. Na haar selectie als running mate van Biden op dinsdag, maakte Harris onmiddellijk furore toen ze aankondigde dat haar stafchef Karine Jean-Pierre zou zijn, een openlijke lesbienne, en voormalig staflid van het Witte Huis van Obama en woordvoerder van de progressieve groep MoveOn. Jean-Pierre is de eerste zwarte lesbische vrouw die dienst doet als stafchef van een vice-presidentskandidaat.

Tijdens de democratische primaire campagne van 2020, waar Harris een van de presidentiële hoopvol was, viel haar holebi en transgender+ platform op door te beloven een hoofdverdediger van het Witte Huis voor holebi en transgender+ aangelegenheden te benoemen 'om ervoor te zorgen dat holebi en transgender+ Amerikanen vertegenwoordigd zijn bij het aanwerven en beleidsprioriteiten van de hele regering."

Tijdens de voorverkiezing waren Harris, Biden en meer dan een dozijn andere democratische hoopvolgers opmerkelijk verenigd in hun standpunten over veel holebi en transgender+ kwesties, waaronder het beëindigen van het militaire transgender verbod en religieuze vrijstellingen van anti-discriminatie wetten, en het terugdraaien van beleid dat holebi's en transgenders discrimineert bij adoptie en huisvesting ingevoerd door huidig president Trump.

Het Biden-Harris holebi en transgender+ platform belooft grote veranderingen door te voeren in gebieden waar holebi en transgenders niet volledig worden beschermd door de wet, zoals op het vlak van huisvesting, militaire dienst en gezondheidszorg. Tijdens de Democratische voorverkiezing waren alle kandidaten verenigd in hun gelofte om de Equality Act te ondertekenen, een wetsvoorstel dat veel non-discriminatie wetten zou actualiseren en expliciet holebi en transgender+ personen zal omvatten.

Indien Biden de verkiezingen wint zal hij samen met Harris zéér véél werk hebben inzake het garanderen van gelijke rechten voor holebi's en transgenders, gezien het feit dat huidig president Trump bijna alle pro holebi & transgender wetten die voormalig president Obama ooit invoerde heeft terug gedraaid.

Meer kan je lezen op de website genaamd 'The Biden Plan to Advance LGBTQ+ Equality in America and around the world ==> Klik hier

Bekijk ook onderstaande video van de eerste gezamenlijke campagne van Biden & Harris:


LEES OOK
JOE BIDEN KRIJGT STEUN VAN GROOTSTE HOLEBI & TRANSGENDER RECHTEN ORGANISATIE + VIDEO
WAT BELOOFT JOE BIDEN EN WAT DEED HIJ AL VOOR HOLEBI'S & TRANSGENDERS?
VOOR WIE ZULLEN HOLEBI'S & TRANSGENDERS STEMMEN? MET OPMERKLIJKE RESULTATEN

holebi info - eigen berichtgeving - copyright @ holebi.info - Augustus 2020.

Dit bericht is gepost op 16 August, 2020 en 3952 keer gelezen.Reageer op dit bericht: