Australisch politicus dient anti transgender wet in die ook holebi's treft.Mark Latham, de voormalige leider van de centrumlinkse Labour-partij in Australië, die nu de extreemrechtse One Nation Party in New South Wales (Australië) leidt, heeft recent een anti transgender wetsvoorstel ingediend bij de New South Wales Legislative Council. Het wetsvoorstel is bovendien ook anti holebi.

De voorgestelde wet kreeg de naam Education Legislation Amendment Bill, en verbiedt het onderwijzen van de 'ideologie' van genderfluïditeit aan kinderen op scholen, en strekt zich uit tot elke leerstelling die verwijst naar gender als iets anders dan biologische gender. Met andere woorden men mag niet spreken over transgenders, niet-binaire personen en genderfluïde personen. Volgens het wetsvoorstel wordt Genderfluïditeit gedefinieerd als "een overtuiging dat er een verschil is tussen biologisch geslacht en menselijk geslacht, en dat het menselijk geslacht sociaal geconstrueerd is en eerder gelijkwaardig is aan het biologische geslacht van een persoon".

Een neveneffect van het wetsvoorstel zou het ouders ook mogelijk maken om scholen wettelijk te verbieden hun kinderen les te geven over holebi's (homo's, lesbiennes, biseksuelen), waarbij Latham streeft naar 'ouderlijk primaat' boven het onderwijs van hun kinderen met betrekking tot 'morele en ethische normen, politieke en sociale waarden, en kwesties van persoonlijk welzijn en identiteit, inclusief gender en seksualiteit". Ter verduidelijking is vermeld: "Van geen enkel kind op een overheidsschool mag worden verlangd dat het onderwijs krijgt in kwesties die betrekking hebben op het primaat van de ouders als de ouders van het kind er bezwaar tegen hebben dat het kind die instructie krijgt."

De wetgeving zou enkel van toepassing zijn op "gouvernementele en niet-gouvernementele scholen" in de staat, waarbij ministers en schoolinspecteurs de taak hebben scholen te straffen die zich niet aan de regels houden.

Latham was ook een tegenstander van legale partnerschappen voor homo's en lesbiennes en van het homohuwelijk. Hij beweeerde daarover dat hij bang was dat transgenders door de wet zouden kunnen trouwen met mensen van het andere geslacht. De politicus maakt geen geheim van zijn anti-transgender en anti holebi standpunten en is tegen wetten die transgenders in staat stellen wettelijke erkenning te krijgen, en hij wil een einde laten maken aan gemakkelijke wettelijke erkenning op alle overheidsformulieren in het voordeel van transgenders.

Het wetsvoorstel doet denken aan de gehate wet sectie 28 in het Verenigd Koninkrijk. Onder deze wet was de 'promotie' van homoseksualiteit op scholen in Engeland, Wales en Schotland verboden. Met andere woorden men mocht niet praten over holebi's op scholen. Deze wet werd in 1988 ingevoerd door de conservatieve premier Margaret Thatcher, wat leidde tot jarenlange protesten. Het werd uiteindelijk meer dan een decennium later door Labour ingetrokken, in 2000 in Schotland en in 2003 in Engeland in Wales.

Niet iedereen is ervan overtuigd dat het wetsvoorstel het zal halen gezien het feit dat de partij van Latham slechts twee van de 42 zetels in de wetgevende raad heeft en nul van de 93 zetels in de wetgevende vergadering. Maar mensenrechten activisten zeggen: 'Het wetsvoorstel dient echter als een griezelig waarschuwingsteken voor wat er zou kunnen komen van anti-transactivisten elders, waar de extreemrechtse en anti holebi en transgender+ conservatieven het machtsevenwicht behouden.
LEES OOK
BRITTEN GEVEN TOE AAN HOLEBI- EN TRANSFOBEN INZAKE ONDERWIJS
CONSERVATIEVEN WILLEN DAT TRUMP TRANSGENDER RECHTEN AANVALT ZODAT HIJ KAN WINNEN
TRANSGENDERS VAKER SLACHTOFFER VAN HAATMISDADEN IN ENGELAND EN WALES
HOF VOOR RECHTEN VAN DE MENS OORDEELDE OVER ANTI TRANSGENDER WET VAN HONGARIJE
OOK ROEMENIE VOERDE ZOPAS EEN ANTI TRANSGENDER WET IN
POLEN NOEMT HOLEBI EN TRANS ZIJN IDEOLOGIE VERGELIJKBAAR MET COMMUNISME
AMERIKAANS GOUVERNEUR KOMT MET 2 ZWARE ANTI TRANSGENDER WETTEN

holebi info - eigen berichtgeving - copyright @ holebi.info - Augustus 2020.

Dit bericht is gepost op 16 August, 2020 en 2590 keer gelezen.Reageer op dit bericht: