Britse University of Law waarschuwt voor nog meer holebi & transfobie.De Britse University of Law waarschuwt dat holebi's en transgender+ personen na de Brexit kwetsbaarder zullen zijn voor misbruik of discriminatie. Het VK valt nog onder EU-wetgeving tot het einde van de overgangsperiode op 31 december van dit jaar waardoor de rechten van holebi's en transgender+ personen zijn gegarandeerd.

"Na 31 december kunnen Britse politici beginnen met het ondermijnen van Europese wetten die hebben bijgedragen aan het verlenen van essentiële rechten aan holebi en transgender+ personen. De nieuwe waarschuwing van de University of Law weerspiegelt twee rapporten."

Matthew Tomlinson, decaan van de Leeds Campus aan de Britse The University of Law, zegt dat de Brexit ‘ernstige problemen kan veroorzaken voor de rechten van de holebi en transgender+ gemeenschap’. Bovendien voegt hij eraan toe: ‘Ik hoop dat de Britse regering de gemeenschap duidelijkheid geeft over welke wetten er zijn om hun rechten na de Brexit te beschermen. Dit zal op dit moment begrijpelijkerwijs een grote zorg zijn. ' Tomlinson legt verder uit dat de EU veel verbeteringen aan holebi en transgender+ rechten naar het VK heeft gebracht, en zegt:

"Het belangrijkste van alles is het Handvest van de grondrechten van de EU, dat holebi en transgender+ -mensen wettelijk beschermt tegen discriminatie. Artikel 21 van het Handvest verbiedt discriminatie om vele redenen, waaronder ras, religie en handicap. In wezen omvat het ook seksuele geaardheid en genderidentiteit. Bovendien, hoewel Groot-Brittannië deel uitmaakt van de EU, moet het dit handvest naleven. Dat voorkomt dat homofobe Britse politici de rechten van holebi en transgender+ personen, en andere rechten ondermijnen. Op 1 januari 2021 zal dat echter niet meer het geval zijn.

Het Handvest is het hoogste rechtsniveau in de EU. Artikel 21 beschermt de holebi en transgender+ gemeenschap wettelijk tegen discriminatie op grond van genderidentiteit en seksuele geaardheid. Dit zal echter ophouden te bestaan in de Britse wetgeving zodra Groot-Brittannië de EU verlaat, wat een zorgwekkende gedachte is. Het schrappen van het Handvest maakt leden van de holebi en transgender gemeenschap kwetsbaar voor misbruik of discriminatie, puur op basis van hun seksuele geaardheid of genderidentiteit."

Dat de Britse University of Law en Tomlinson een punt hebben is al meermaals gebleken. In 2016 kon je bij holebi info voor het eerst lezen over een aangetoonde studie waaruit bleek dat er een enorme stijging was van het aantal haatmisdaden tegen holebi's en transgenders door de Brexit. In 2018 kon je bij holebi info lezen dat de Britse politie waarschuwde voor een stijging in het aantal haatmisdaden tegen holebi's & transgenders ten gevolge van de Brexit. Ook vorig jaar en dit jaar kwamen gelijksoortige berichten in de media, waarbij de haatmisdaden zich niet enkel beperken tot Engeland, Wales en Noord-Ierland maar ook steeds meer voorkomen in Schotland.
LEES OOK
TRANSGENDERS DUBBEL ZO VAAK LAST VAN HAATMISDADEN IN ENGELAND & WALES (ook holebi's vaker slachtoffer
NOORD IEREN KREGEN ZWAAR HOMOFOBE FOLDERS IN HUN BRIEVENBUS
HAATMISDADEN TEGEN HOLEBI'S & TRANSGENDERS BLIJVEN STIJGEN IN ENGELAND & WALES
ENORME STIJGING HAATMISDADEN TEGEN HOLEBI & TRANS IN WALES, ENGELAND & SCHOTLAND
STIJGING HAATMISDADEN TEGEN HOLEBI'S EN TRANSGENDERS IN SCHOTLAND
POLITIE WAARSCHUWT VOOR MEER HAATMISDADEN DOOR BREXIT

holebi info - eigen berichtgeving - copyright @ holebi.info - Augustus 2020.

Dit bericht is gepost op 15 August, 2020 en 4896 keer gelezen.Reageer op dit bericht: