Homo koppel werd onverwacht met vijf weken tussen twee keer papa.Maak kennis met Terrell en Jarius Joseph, beide 27, wonende in Atlanta, Georgia. Het koppel droomde ervan papa te worden maar dat wilde niet meteen lukken. Totaal onverwacht werden ze na enkele jaren plots met vijf weken verschil papa's van een zoon en dochter via draagmoederschap.

Het koppel besloot hun verhaal online te documenteren toen ze ontdekten dat er weinig niet blanke holebi koppels met kinderen zijn. (Al zijn die er wel, maar ze zijn minder zichtbaar). "We zagen geen mensen van kleur die in een homohuwelijk kinderen kregen en dit verhaal online deelden zodat we hun reis konden volgen. Dus besloten we zelf deze leegte op te vullen zodat anderen kunnen zien dat ook niet blanke holebi koppels kinderen krijgen.

Maar toen de heren begonnen aan hun reis, ze waren toen net 22, beseften ze niet hoe ongewoon hun verhaal zou worden. Het begon toen ze een draagmoeder vonden die al snel zwanger werd, maar helaas liep dat tragisch af in een miskraam. Daarna lukte het de draagmoeder, die het koppel omschreef als 'de perfecte draagmoeder', niet om opnieuw zwanger te worden. Toen ze besloten het nog een keer te proberen begonnen ze tegelijkertijd met een andere draagmoeder te werken om een kindje te krijgen.

Op een bepaald moment kreeg het koppel het nieuws dat de tweede draagmoeder zwanger was. En enkele weken later kregen ze het nieuws dat ook de eerste draagmoeder zwanger was. Terwijl Jarius aanvankelijk "doodsbang" was, was Terrell "in de wolken" omdat hij altijd al een tweeling wilde hebben. Hun twee baby's, Ashton en Aria, werden allebei te vroeg geboren, slechts vijf weken na elkaar. Omdat er plots twee baby's op komst waren stopte beide mannen met hun job om zich voluit de kunnen concentreren op het ouderschap.

Vandaag de dag delen ze hun gezinsgeluk op Instagram met ruim 1,5 miljoen volgers, en tonen ze trots volop foto's van Ashton en Aria die nu drie jaar oud zijn. Het koppel heeft naar eigen zeggen met de Instagram pagina als doel om stereotypen over homo en lesbisch ouderschap én draagmoederschap en zwart homo vaderschap de wereld uit te helpen.

Jarius zei: "Ik heb het gevoel dat er zoveel mensen in onze gemeenschap zijn die tot op de dag van vandaag het leven niet zien dat ze graag zouden willen hebben als een mogelijkheid. Ze moeten en mogen beseffen dat het niet is omdat je deel uitmaakt van de holebi & transgender gemeenschap dat je bepaalde dingen in het leven niet kunt hebben of waarmaken."

Terrell voegde er aan toe: "Met het vaderschap en in het algemeen het zwart homo vaderschap weet ik dat historisch gezien, het stereotype stelt dat vaders niet betrokken zijn, maar mensen moeten weten dat niet iedereen hetzelfde is, en dat we als vader net zo actief bezig kunnen zijn met onze kinderen dan hun moeders. Ook wij kunnen ze als twee papa's hetzelfde geven als andere ouders, vooral veel liefde en alle kansen om uit te groeien tot ruimdenkende geweldige volwassenen. Het doorbreken van al die stereotypen, beetje bij beetje, is altijd al ons doel geweest". Gezien het feit dat de mannen meer dan 1 miljoen volgers hebben, lijken ze daar toch al een beetje in te slagen, en wie weet, nu hun verhaal in de holebi media is verschenen komen daar nog miljoenen volgers bij.

Wie de papa's en hun twee kinderen op Instagram wil volgen, of wie hun foto's wil bekijken => Klik hier

LEES OOK over holebi ouderschap uit 2019 en 2020
HOMO PAPA'S ZIJN MEER BETROKKEN BIJ OPVOEDING VAN KIND(EREN) DAN HETERO PAPA'S - 2019
KINDEREN VAN LESBISCHE OUDERS DOEN HET GOED - 2019
STEVE EN ROB ADOPTEERDEN ZES KINDEREN TEGELIJKERTIJD - 2019
KINDEREN V. HOLEBI OUDERS DOEN HET BETER, BELGISCH ONDERZOEK IN NEDERLAND - 2019
1 OP 3 LESBISCHE MAMA'S HEBBEN LAST VAN HOMOFOBIE - 2020
MEESTE MAMA'S LATEN HUN KIND ZELF UIT DE KAST KOMEN + NUTTIGE TIPS EN LINKS - 2020

holebi info - eigen berichtgeving - copyright @ holebi.info - 2020.

Dit bericht is gepost op 10 August, 2020 en 3745 keer gelezen.Reageer op dit bericht: