Disney Plus viert homo songwriting-genie en toneelregisseur in docu + trailer.Howard, een nieuwe Disney Plus-documentaire, viert het homo songwriting-genie en toneelregisseur Howard Ashman (1950 - 1991), foto, achter veel van zijn meest iconische nummers, en markeert daarmee een sprong voorwaarts voor de holebi en transgender inclusiviteit van de studio.

Disney heeft de afgelopen jaren babystapjes van vooruitgang gezien als het gaat om holebi en transgender vertegenwoordiging, met Star Wars: The Rise of Skywalker met een kleine kus tussen twee personen van hetzelfde geslacht, en Pixar-film Onward en Marvel-film Avengers: Endgame. De Disney Channel-shows hebben de afgelopen jaren ook voor het eerst holebi en transgender thema's onderzocht waarmee een decennia lang informeel verbod op homo-inhoud werd beëindigd.

Dit jaar stond CEO Bob Chapek erop dat Disney zich inzet voor het verbeteren van zijn holebi en transgender representatie en zei: "Bij Disney zijn we er sterk van overtuigd dat we in onze creatieve inhoud de diversiteit moeten weerspiegelen die we vinden in onze fanbase en ons publiek." Nu lijkt het erop dat hij eindelijk doorgaat.

De documentaire: Howard, vrijgegeven vrijdag (7 augustus) op Disney Plus, vertelt het verhaal van Howard Ashman, het homo-lyrische genie achter vele Disney-klassiekers, waaronder The Little Mermaid's "Kiss the Girl", Beauty and the Beast's titulaire lied en Aladdin ' s "Arabian Nights".

De documentaire geeft een intieme kijk in het leven van de Disney-legende, zijn creatieve drive en de processen achter de muziek. ‘Howard’, die als kind opgroeide in Baltimore, zich vormde in New York en uiteindelijk op 40-jarige leeftijd overleed aan de gevolgen van Aids, laat de reis zien van de man die als tekstschrijver vele harten veroverde en werkte aan de meest bekende, geliefde en klassieke Disney-films van de wereld. De documentaire, geregisseerd door Don Hahn (Belle en het Beest/1991), bevat bovendien nooit eerder vertoonde archiefbeelden, persoonlijke opnames, foto’s en interviews met familie en vrienden van Howard.

Afkomstig van een Broadway-achtergrond, begon Ashman zijn carrière bij Disney in 1988, waar hij volgens Digital Spy de krachten bundelde met componist Alan Menken. In 1989, na slechts één jaar bij het bedrijf, wonnen hij en Menken de Oscar voor Best Original Song voor The Little Mermaid's "Under the Sea". Maar slechts twee jaar later stierf Ashman ten gevolge van een hart aandoening veroorzaakt door Aids, hij werd amper 40 jaar oud, en schreef bovendien Alladin's 'Prince Ali' op zijn sterfbed. Het jaar daarop won hij met Menken postuum nog een Oscar voor "Beauty and the Beast". Ashman's partner Bill Lauch nam de prijs in ontvangst.

In Howard onthult Peter Schneider, die destijds president was van Walt Disney speelfilmanimatie: "Howard zei tegen me: 'Ik wilde je het niet vertellen [over mijn hiv-status] omdat ik niet wist hoe Disney zou reageren. Ik kon niet zeggen, kijk, hier ben ik, een homo man en ik werk aan deze film voor kinderen. Ik wilde niet ontslagen worden." Componist Alan Menken zei daarop: "In een door Disney gemaakte film is deze erkenning van de angst en het stigma rond holebi en transgender kwesties een duidelijk keerpunt. Zijn leven werd helaas jammerlijk afgebroken, zoals velen in die tijd. Zijn dood is voor mij persoonlijk nog steeds moeilijk, maar zijn geest blijft verder leven, en is erg aanwezig nu."

Bekijk hieronder de trailer van Howard:


LEES OOK
PIXAR KOMT MET HOLEBI KORT FILM OP DISNEY + TRAILER
LESBISCHE ACTRICE SPREEKT STEM IN VAN LESBISCH PERSONAGE IN DISNEY ANIMATIE FILM + TRAILER

holebi info - eigen berichtgeving - copyright @ holebi.info - Augustus 2020.

Dit bericht is gepost op 08 August, 2020 en 4674 keer gelezen.Reageer op dit bericht: