Voor het eerst twee superhelden gehuwd in Marvel strip.Voor het eerst in de geschiedenis zijn twee homo superhelden met elkaar getrouwd in een Marvel Comics (Amerikaanse uitgever van comics, een Amerikaanse vorm van stripverhalen, gepubliceerd door Marvel Entertainment).

Wiccan (William "Billy" Kaplan) en Hulkling (Theodore "Teddy" Altman) worden op de laatste pagina van Empyre # 4 getrouwd in een flashback die wordt bijgewoond door andere Young Avengers, meldt Bleeding Cool (nieuwssite op internet die zich richt op strips, tv, film en games). Hoewel er in het verleden bruiloften van hetzelfde geslacht zijn geweest in Marvel Comics, is dit moment het eerste homohuwelijk tussen twee mannelijke superhelden.

"Hun huwelijk zal voor fans geen grote verrassing zijn. Hun relatie is uitgewerkt in eerdere strips en een feestdiner in Marvel Comics # 1000, vorig jaar uitgebracht, bracht velen ertoe te vermoeden dat er een bruiloft op het spel stond. "Ik heb veel liefde voor Hulkling en Wiccan, zowel individueel als als koppel", zei Empyre-schrijver Al Ewing. "Dus het is een goed gevoel om dit soort ‘shock-ending’ voor lezers te kunnen leveren, wat hopelijk de stemming van fans een beetje opheft in plaats van ze naar beneden te halen."

De personages, gemaakt door Allan Heinberg en Jim Cheung, verschenen voor het eerst in 2005 in Young Avengers en zijn sindsdien belangrijke figuren geworden in Marvel-strips. Toen ze voor het eerst werden geïntroduceerd, duurde het niet lang voordat fans konden concluderen dat ze meer waren dan vrienden, hoewel de hints aanvankelijk subtiel waren. Heinberg bevestige later dat ze inderdaad geliefden zijn.

"Billy en Teddy zijn echt volwaardige mensen voor mij geworden, dankzij Allan's ongelooflijke schrijven, en het is geweldig de moeite waard om hun groei en evolutie te volgen onder begeleiding van andere makers door de jaren heen. Nu hun relatie naar het volgende niveau is gegaan, kan ik niet wachten om te kijken waar hun volgende avonturen hen brengt," aldus Heinberg.

Wat betreft de Marvel stripverhalen, en in iets mindere mate in films, verschenen er ondertussen al bijna honderd homo en lesbische personages. Ook die andere grote uitgever van stripverhalen en films, DC Comics, is niet aan zijn proefstuk toe en bracht naast tal van holebi personages ook al enkele transgender personages in zowel strips als films.
LEES OOK
DOVE TRANSGENDER MAN KRIJGT ROL IN DC SUPERHELDEN SERIE TITANS - 2019
EERSTE GLIMP VAN TRANSGENDER SUPERHELDIN UIT TV SERIE SUPERGIRL - 2019
NIEUWE SUPERHELDEN FILM HEEFT HOMO PERSONAGE - 2019

holebi info - eigen berichtgeving - copyright @ holebi.info - Augustus 2020.

Dit bericht is gepost op 07 August, 2020 en 4488 keer gelezen.Reageer op dit bericht: