BBC kreeg klachten om lesbische tienerkus + video.Recent kreeg de Britse BBC een hondertal klachten van kijkers na het zien van een kus tussen twee meisjes in een jeugdserie vertoond op de kinderzender CBBC.

Twee tienermeisjes die elkaar kort zoenen (zonder tong) is bij een hondertal kijkers in het verkeerde keelgat geschoten. Op de beelde, een fragment uit de Canadese kinderserie ‘The Next Step’, was te zien hoe twee verliefde tienermeisjes zich realiseren dat er meer in de lucht hing dan vriendschap. In de bewuste aflevering van de reeks dansen de beide personages een duet, waarna ze vervolgens hun eerste kus beleven

Hoewel veel kijkers het geweldig vinden dat de BBC ook holebi's (homo, lesbisch, biseksueel) aanbod laat komen op de kinderzender, is niet iedereen het daar, anno 2020, mee eens. De zender liet via zijn eigen website weten dat er iets meer dan honderd klachten waren ingediend tegen het vertonen van een kus tussen twee meisjes.

De BBC zegt: "We hebben klachten ontvangen over een verhaallijn met een kus tussen mensen van hetzelfde geslacht. De beslissing om dit moment uit te zenden als onderdeel van een langere verhaallijn die de ontwikkeling van een romantische relatie tussen de personages Jude en Cleo volgt, werd zeer zorgvuldig en met veel aandacht genomen en kwam tot stand nadat CBBC en Boatrocker (het productiebedrijf dat de show maakt) erkenden dat de serie meer kan en moet doen om het leven van LGBTQ + jongeren te weerspiegelen. Dit is een belangrijk onderdeel van onze missie om ervoor te zorgen dat elk kind zich thuis voelt, dat ze veilig zijn en dat ze kunnen zijn wie ze willen zijn.”

In de verklaring staat verder dat de BBC van mening is dat de verhaallijn “met aandacht rond de gevoeligheid” werd behandeld en dat deze niet “ongepast was voor de leeftijd van het publiek.” “CBBC portretteert ook regelmatig heteroseksuele jongeren die daten, verliefd worden en kussen. Het is een belangrijke manier om kinderen te laten zien hoe respectvolle, vriendelijke en liefdevolle relaties eruit zien”, klinkt het.

“Bij BBC zijn we er dan ook trots op dat we alle aspecten van het leven van kinderen weerspiegelen. Homoseksuele relaties waren al te zien in andere CBBC-shows zoals ‘Jamie Johnson’, ‘4 O Clock Club’, ‘Dixie’ en ‘Marrying Mum and Dad’, en de eerste kus tussen mensen van hetzelfde geslacht op CBBC was vele jaren geleden in ‘Byker Grove’ te zien.

Hier onder kan je de bewuste scéne bekijken:Bron: holebi info & hln.be - Augustus 2020.

Dit bericht is gepost op 04 August, 2020 en 3369 keer gelezen.Reageer op dit bericht: