Antwerp Pride (5-9 augustus), wat gaat nog door en wat niet - en toch nog veel fun online.UPDATE 07/08
Website Antwerp Pride Tv gehackt (maar al terug in orde)

Donderdag werd in Antwerpen het startschot gegeven voor Antwerp Pride en dat was blijkbaar ook het sein voor hackers om de webstie van Antwerppride.TV aan te vallen en offline te halen. Dat laat de organisatie via Facebook weten. Met man en macht werd er gewerkt om de site op een nieuwe server te zetten en opnieuw beschikbaar te maken voor het publiek. De nieuwe site ziet er iets anders uit dan de gehackte site en als back-up werd er ook voor gekozen om een deel van de reportages op YouTube te zetten.

Ook de Antwerp Pride, die zowel online als voor een stukje ook buiten doorgaat, moet zijn programma aanpassen vanwege de strengere regels rond het virus in Antwerpen. Gelukkig blijft er nog veel behouden.

De volgende activiteiten gaan niet door
-Human Rights Friday in de Studio
-De film Pride @ Kinepolis
-De film Priscilla, Queen of the Dessert in het OLT Ter Rivierenhof
-En zoals eerder al aangekondig dit jaar geen Pride parade optocht.

Wat gaat wél door
Trail of Stories - wandeling in je eigen bubbel of alleen (ook online)
In Trail of Stories worden er dertien portretten in de stad geplaatst van mensen die een sterke band hebben met de holebi en transgender+ gemeenschap in Antwerpen. De portretten, gemaakt door fotografe Noortje Palmers, worden vanaf vrijdag 31 juli geplaatst. Via een QR code kan je achter het verhaal van de personen komen. Het parcour start op het Sint-Jansplein en gaat van de Paardenmarkt, het Hessenplein en de Oude Leeuwenrui naar de Scheldenkaaien en zo naar de Gedempte Zuiderdokken. De geportretteerden zijn van: Jitske Van De Veire, Lola McQueen, Fleur Pierets, Jeroen van Lievenogen, Ludo Smits, Hind Eljadid, Patrick Reyntjens, Paul Rademaeckers, Hannelore Hooyberghs, Maud Vanhauwaert, Tayo Oyesanya, Nadou Kebede en Rob Scheers.
- Je kan de tocht trouwens ook online maken via de website van antwerppride.tv (link onderaan)

Tentoonstelling; Together in het M HKA
Vanaf 6 augustus mits reservatie en het in acht nemen van de maatregelen rond het coronavirus.
Meer info en reserveren ==> Klik hier

Wandeling True Colors Antwerp
De geleide wandelingen onder de noemer True Colors of Antwerp mogen doorgaan in groepjes van maximum negen personen en één gids, met mondmasker en met de nodige social distancing. Meer info hierover vind je op de website van antwerppridetv (link onderaan).

Online
Online gaat natuurlijk alles gewoon door.
Het pop-up tv kanaal antwerppride.tv wordt dan ook de focus van dit jaar. Je zal hier de tijdens de Pride week terecht kunnen voor interviews, reportages, kortfilms en veel verrassingen.

Extra - Pride pakket voor thuis
Wie thuis de Antwerp Pride wilt vieren, kan zich een Pride pretpakket aanschaffen voor 24,95 euro met tal van verrassingen voor een fijn thuis feestje. Bestellen => Klik hier

WEBSITE antwerppridetv (info, programma...) ==> Klik hier

LEES OOK
ANTWERP - HOLEBI & TRANS GERELATEERDE INFO AANPASSINGEN N.A.V CORONAVIRUS
ANTWERP QUEER ARTS FESTIVAL PAST PROGRAMMA AAN VANWEGE CORONAVIRUS
MISTER GAY BELGIUM OPNIEUW VERPLAATST NAAR NIEUWE DATUM

Bron: gaylive & holebi info - Augustus 2020.

Dit bericht is gepost op 02 August, 2020 en 4707 keer gelezen.