Presentator Andy Cohen mag geen coronavirus patienten redden omdat hij homo is.Amerikaans presentator Andy Cohen, 52, heeft antilichamen in zijn bloed die zwaar zieke coronavirus patiënten het leven kunnen redden. Maar er is een probleem, hij mag geen plasma donoren omdat hij openlijk homo is.

In april kon je bij holebi info al lezen dat men in New York antilichaamrijke plasma (deel van het bloed) van mensen die hersteld zijn van coronavirus verzamelde, zodat ze het kunnen injecteren bij ernstig zieke coronavirus patiënten in een poging hun immuunsysteem te stimuleren en hun leven te redden.

Cohen zegt enorm teleurgesteld te zijn dat hij geen mensenlevens mag en kan redden. Eerder dit jaar raakte hij zelf besmet met het coronavirus (covid19) waarna uit onderzoek bleek dat hij over veel antilichamen beschikt waarmee hij mensen kan redden.

Wel bloed, onder voorwaarden, maar geen plasma
Hoewel homo's, biseksuele mannen en mannen die seks hebben bloed mogen doneren in de Verenigde Staten, op voorwaarde dat ze drie maand geen seks hebben, mogen ze nog steeds geen plasma doneren, waardoor de presentator geen mensenlevens mag en kan redden. De drie maand wachtperiode is er pas sinds april van dit jaar, eerder was de wachtperiode (geen seks) zoals in veel andere landen twaalf maanden. Uit eerder onderzoek bleek dit jaar dat er geen toename is in het aantal hiv infecties wanneer men voorwaarden tot het geven van bloed door homo, biseksuele en mannen die seks hebben met mannen opheft.

Zwaar teleurgesteld
De presentator zei in een interview met The View: "Ik ben niet besmet met het hiv-virus, ik kan andere mensen helpen, maar ik mag dat niet. Het is een groot verlies van al dat goede bloed vol antilichamen die levens van mensen kan redden. Maar omdat ik homo ben mag ik geen plasma doneren, dat maakt me erg droevig, en ik ben ontzettend teleurgesteld. Het is niet zo dat de wereld vol loopt met mensen die veel antilichamen hebben in hun plasma. Dus, waarom worden leden van mijn gemeenschap uitgesloten van het helpen als zoveel mensen ziek en stervend zijn? Bloed kan levens redden, maar in plaats daarvan kookt mijn bloed van woede.”

Andy Cohen is een Amerikaans presentator, producer en schrijver van een radio- en tv-talkshow. Hij is de gastheer en uitvoerend producent van de nachtelijke talkshow van Bravo, Watch What Happens Live with Andy Cohen. Hij werd destijds de eerste openlijk homo presentator van een nachtelijke talkshow. In februari 2019 werd hij alleenstaande papa van een zoontje via een draagmoeder.
LEES OOK
SOMMIGE HOMO MANNEN KUNNEN CORONAVIRUS PATIENTEN HELPEN MAAR MOGEN DAT NIET
PRESENTATOR ANDY COHEN TROTSE ALLEENSTAANDE PAPA VAN ZOONTJE

holebi info - eigen berichtgeving - copyright @ holebi.info - Augustus 2020.

Dit bericht is gepost op 01 August, 2020 en 4726 keer gelezen.Reageer op dit bericht: