Ellen biedt excuses aan voor ‘vijandig' werkklimaat in open brief.Al een tijdje ligt amerikaans presentatrice en comédienne Ellen DeGeneres, 62, onder vuur. De negatieve berichtgeving begon nadat de Nederlandse YouTube-ster en openlijke transvrouw, Nikkie de Jager, beter bekend als NikkieTutorials, in januari te gast was in ‘The Ellen Show’, nadien volgde er nog een reeks van getuigenissen waaruit bleek dat Ellen niet zo aardig zou zijn als ze zich voor doet.

Ondertussen is wel duidelijk dat de meeste getuigen over zowel een slecht werkklimaat als een niet zo mooi karakter van Ellen, met de vinger wijzen naar producenten en managers en niet naar Ellen zelf, maar ze houden haar wel mee verantwoordelijk voor het reilen en zeilen achter de schow.

En net daarom is Warner Media recent gestart met een onderzoek naar het werkklimaat achter de Ellen show. Medewerkers zouden ondertussen zijn ingelicht dat een onafhankelijk bureau contact met hen kan opnemen met vragen over de werkomstandigheden. Het onderzoek komt er naar aanleiding van een kritisch stuk van BuzzFeed News, waarin werknemers getuigen over de behoorlijk verziekte werksfeer.

En vandaag, na lang stilzwijgen, kwam Ellen met een publiek excuus. Ze schreef een open brief aan haar medewerkers, waarin ze zegt "het enorm te betreuren dat sommige mensen zo’n vervelende ervaring hebben gehad." Ook schrijft ze: "Op de eerste dag dat we begonnen heb ik iedereen gezegd dat The Ellen DeGeneres Show een vrolijke, fijne plek moest zijn om te werken. Een plek waar niemand zijn stem verheft en waar iedereen met respect behandeld wordt. Kennelijk is daar iets misgegaan, wat ik heel teleurstellend vind. Dat spijt me enorm. Iedereen die mij kent weet dat ik altijd iets goeds voor ogen heb,” aldus Ellen.

Volgens de talkshowpresentatrice was de snelle groei van de show de oorzaak dat zij zelf niet meer alles in de gaten kon houden. “Ik vertrouwde op anderen om de dagelijkse gang van zaken onder controle te houden, maar daar hebben sommigen zich helaas niet aan gehouden. Wat ik vooral heb geleerd de afgelopen tijd is dat sommige mensen die met en voor mij werken uitspraken in mijn naam deden. Daar moet een einde aan komen. Ik ben jarenlang verguisd om wie ik ben en waar ik voor sta, dus ik begrijp heel goed hoe het is om miskend te worden. Dus ik wil die negativiteit aanpakken en omzetten in iets positiefs.”

Ellen is opgelucht en ‘blij’ dat de discussie over eerlijkheid en gelijkheid op gang is gekomen. “Het is goed dat hierover gesproken wordt. Ik beloof dat ik er zelf alles aan zal doen om op te blijven letten en te leren van anderen. Zowel Warner Media als ik vinden het heel belangrijk dat iedereen nu zijn of haar zegje kan doen.”

Voormalig medewerkers bij Ellens programma klapten afgelopen maand tegenover BuzzFeed uit de biecht. “Het is zo nep allemaal, die vrouw pretendeert aardig te zijn zodra de camera’s draaien, maar ondertussen mag niemand van het personeel haar aankijken of aanspreken. Dat komt vooral door de mensen om haar heen, die haar ‘beschermen’. Ze vertellen Ellen wat ze wil horen en daardoor heeft ze eigenlijk geen flauw idee wat er zich werkelijk afspeelt op de werkvloer. Maar aan het einde van de rit is het toch de Ellen Show, dus zij is en blijft verantwoordelijk voor de gang van zaken.”

Ondertussen legt de talkshow na zeventien succesvolle seizoenen dramatische cijfers voor. Zo was er de eerste week van juni al sprake van een verlies van 14% kijkers. Er kijken dezer dagen gemiddeld ‘slechts’ 1,4 miljoen mensen naar de show, hoewel ‘The Ellen Show’ voor de ophef nog 2,4 miljoen kijkers per aflevering wist te bekoren. Het vorige seizoen maakt het contrast nóg groter: toen keken gemiddeld nog 4,5 miljoen Amerikanen naar de show. Toch heeft het netwerk al duidelijk laten verstaan dat het programma niet gecanceld wordt. Ook Ellen blijft voorlopig buiten schot: haar contract loopt nog tot 2022.
LEES OOK
ELLEN DEGENERS WIL HET ANDERS GAAN DOEN EN BETER MENS WORDEN + VIDEO
ELLEN DEGENERES KAN BLIJKBAAR NOG AMPER IETS GOED ZEGGEN OF DOEN
ELLEN DEGENERES BEGRIJPT SOMMIGE OUDERS VAN TRANSGENDER KIND NIET + VIDEO
SNEER VAN NIKKI TUTORIALS NAAR ELLEN DEGENERES IS NU INTERNATIONAAL NIEUWS + VIDEO
VOLGENS SOMMIGEN IS ELLEN DEGENERES NIET ZO AARDIG ALS ZE LAAT UITSCHIJNEN

Bron: hln.be & holebi info - Juli 2020.

Dit bericht is gepost op 31 July, 2020 en 3541 keer gelezen.Reageer op dit bericht: