Anti holebi & transgender+ gemeenten krijgen geen geld meer, en pro holebi & trans support van voorzitter Europese commissie.Eurocommissaris voor Gelijkheid Helena Dalli maakte zopas bekend dat zes Poolse gemeenten geen geld meer krijgen uit het Europese jumelangefonds voor verbroederde gemeenten vanwege hun anti holebi- en transgender houding. Daarnaast sprak de voorzitter van de Europese Commissie, Ursula von der Leyen haar support uit voor holebi's & transgenders in Polen.

In Polen zijn er momenteel een honderdtal gemeenten en steden die zichzelf hebben uitgeroepen tot holebi en transgendeer vrije zone. Dat wil zeggen dat holebi's en transgenders niet welkom zijn in deze plaatsen. Het Europees Parlement tikte Polen daarover eerder, zonder resultaat, al op de vingers. Daarom is nu beslist dat zes Poolse gemeenten alvast geen geld meer krijgen uit het Europese jumelagefonds, bedoeld voor verbroederde gemeentes over de Europese landsgrenzen heen. De zes Poolse lokale besturen hadden een aanvraag ingediend voor een subsidie tussen de 5.000 en de 25.000 euro, maar de Europese Commissie weigert wegens hun holebi- en transfobe houding.

Bijna 130 andere Europese gemeenten krijgen wel een subsidie van maximaal 25.000 euro, waaronder ook acht Poolse gemeenten, die geen holebi & trans vrije zone hebben. In totaal voorziet de EU 2,3 miljoen euro voor het programma.

Daarnaast sprak de voorzitter van de Europese Commissie, Ursula von der Leyen, haar steun uit voor holebi's en transgenders in Polen. De politica zei dat ze zich hard zal blijven inzetten voor een 'Unie van Gelijkheid'. "Onze verdragen garanderen dat iedereen in Europa vrij is om te zijn wie ze zijn, te leven waar ze dat graag willen, lief te hebben wie ze willen en zoveel te ambiëren als ze willen”, schreef de Duitse op Twitter.

De Europese Commissie sprak zich al eerder uit tegen discriminatie en haat tegen holebi's en transgender+ personen. In december riep het Europees Parlement de Poolse autoriteiten nog op een einde te maken aan de holebi & trans vrije zones.

Midden deze maand kon je bij holebi info al lezen dat een Poolse rechtbank twee holebi & trans vrije zones heeft verboden wegens ongrondwettelijk.
LEES OOK
POLEN STOPT MET BESCHERMING VAN VROUWEN OMWILLE VAN ZGN HOLEBI & TRANS IDEOLOGIE
POOLSE RECHTBANK VERKLAARDE AL TWEE HOLEBI & TRANS VRIJE ZONES ALS ONGRONDWETTELIJK

Bron: hln.be & vrt.be & holebi info eigen berichtgeving - Juli 2020

Dit bericht is gepost op 31 July, 2020 en 3239 keer gelezen.Reageer op dit bericht: