Queer Arts Festival Antwerp past programma aan vanwege coronavirus.Het Antwerps Queer Arts Festival (waarover je op 3 juli al bij holebi info kon lezen) past zijn programma aan door de verstrengde maatregelen rond het coronavirus (covid19).

Het vrijwilligersteam dat het Antwerp Queer Arts Festival samenstelt, had een divers programma op poten gezet. Helaas gooien de opflakkerende coronabesmettingen roet in het eten. Alle activiteiten die voorzien waren in De Studio, worden geannuleerd. Dat wil helaas zeggen dat alle performances, (kort)films, concertjes niet doorgaan.

“We bespreken met De Studio en de artiesten of we alles kunnen verplaatsen naar het najaar", zegt voorzitter van Het Roze Huis, Marcia Poelman. De Queer Arts City Tour vindt wel nog plaats.

Gaat wél door
De Queer Arts Walk doorheen de stad, zal zoals gepland van start gaan op zondag 2 augustus vanaf 14u. Je kan dan de expo bezoeken bij galerie Verbeeck - Van Dyck en van daar al wandelend op 19 locaties in de stad 20 kunstenaars ontdekken. Voor de exacte locaties kan je terecht op onze website.

In april had het team van AQAF het roer al omgegooid. Ze stoken toen de koppen bij elkaar om een coronaproof plan uit te werken. Zo ontstond de Queer Arts City Tour, die dus nog wel steeds plaatsvindt vanaf 2 augustus. “Iedereen wou vooruit kunnen en creatief zijn”, vertelt Poelman. “We gingen voor een kunstroute door de stad, achter glas. De route biedt onder andere fotografie, sculpturen, woordkunst, video, tapijtkunst, en heeft zowel lokaal talent als buitenlandse namen op het programma prijken.”

“Het is veel werk en de eerste keer dat we dit doen, maar smaakt nu al naar meer", vervolgt Poelman. "Die route is niet enkel coronaproof, het is ook nog eens gratis, voor iedereen toegankelijk en niemand die weet dat je queer kunst komt kijken indien je gesteld bent op je privacy. En we brengen de queer thematiek ook naar iedereen die er niet op zit te wachten en er vrij letterlijk op botst. Ook mooi meegenomen." (lacht)

Samenwerking rond Queer kunst
“De Queer Arts Kunstroute was niet alleen een tour de force maar is ook een ongeziene samenwerking”, vertelt Fleur Pierets, medevrijwilliger binnen het artistiek team. 16 winkels, bars en verzamelplekken in Antwerpen stemde ermee in om queer kunst in hun etalage te hangen voor de duur van het festival. “Ongezien, omdat niet enkel de kunstenaars die we hebben uitgekozen vaak werk brengen dat buiten de norm valt, maar ook omdat iedereen zo’n zin had om alternatieven te zoeken om het event in deze bijzondere tijd toch te laten doorgaan”, voegt Pierets toe. “Het creëert een saamhorigheid die verwarmend is.”

Zelf toont Pierets een project dat nog in de kinderschoenen staat; samen met Marijn Achten werkt ze aan een boek waarvoor ze kortverhalen schrijft en waar Achten film noir illustraties bij maakt. Een van deze werken zal getoond worden in de winkel van Essentiel. “Een bewuste keuze aangezien Inge Onsea een queer bondgenoot is waar ik blij van word”, vertelt Pierets. “Voorts ben ik enthousiast dat er een paar van mijn favoriete kunstenaars en schrijvers, zoals Mati Drome, Meg Allen, Heather Johnson en natuurlijk Stef Van Looveren op de route te zien zijn."

Updates rond het festival kan je vinden op de website & facebookpagina:
Queer Arts Festival website => Klik hier
Queer Arts Festival facebook => Klik hier

LEES OOK
ANTWERP PRIDE ONLINE PROGRAMMA - 5 TOT 9 AUGUSTUS
AMSTERDAM PRIDE ONLINE - NOG TOT 2 AUGUSTUS
PRIDE WEEK OP NEDERLANDSE TELEVISIE NOG TOT 2 AUGUSTUS
MISTER GAY BELGIUM OPNIEUW VERPLAATST NAAR NIEUWE DATUM

Bron: zizo & holebi info - Juli 2020

Dit bericht is gepost op 30 July, 2020 en 4298 keer gelezen.