Holebi & trans+ worden regelmatig verkracht, verminkt en mishandeld, aldus rapport.Holebi en trans+ Syriërs worden routinematig verminkt, verkracht en anaal geschonden door zowel IS-militanten als regeringsfunctionarissen. Dat blijkt uit een rapport van het Human Rights Watch (internationale niet-gouvernementele organisatie die zich richt op de aanpak van mensenrechtenschendingen).

Uit interviews met een veertigtal holebi's en transgenders, en drie heteroseksuele mannen, evenals zakenlieden en vertegenwoordigers van humanitaire organisaties, ontdekte de Human Rights Watch dat holebi's en transgenders met de regelmaat van de klok worden onderworpen aan vreselijke misselijkmakende wreedheden.

Het 77 pagina's tellende rapport, gepubliceerd op woensdag (29 juli), beschrijft afschuwelijke seksuele wreedheden die door ambtenaren en niet-statelijke gewapende groepen, waaronder ISIS-militanten, tegen holebi's en transgenders. van het verminken van genitaliën, het anaal verkrachten, elektrische schok, slagen, verbranden van geslachtsdelen, verkrachting, gedwongen naaktheid enz... Afschuwelijke handelingen die allemaal plaatsvonden binnen de muren van staatsgevangenissen, controleposten en detentiecentra.

Getuigenis
'Ze verkrachten je alleen maar om je te zien lijden, en horen schreeuwen', zei Yousef, een 28-jarige homoseksuele man. "Om te zien dat je vernederd bent. Dit is wat ze graag zien." Een transvrouw beschreef het gruwelijke moment waarop ISIS-militanten haar homovriend van een hoog dak naar zijn dood gooiden.

Overlevenden
Dit spook van geweld huivert al jarenlang de levens van overlevenden, aldus het rapport, aangezien velen lijden aan depressie, posttraumatische stress en verlies van hoop, terwijl anderen rectale bloeding, spierpijn of HIV krijgen. Het rapport stelt dat dit blijft doorgaan ook wanneer ze het land ontvluchten, omdat men vaak terecht komt in landen waar men geen instanties heeft die mensen hulp kunnen bieden met fysieke of mentale problemen tegen gevolge van de gruwelijkheden die ze ondergingen.

Vluchten maar blijvende problemen
Uitgeputte, holebi en transgender Syriërs stromen het belegerde land uit en ontsnappen aan wat ze zeggen een cultuur waarin, als mannen als 'zacht' worden gezien, ze worden onderworpen aan afmattende martelingen, zowel fysiek als psychologisch. Personen die worden gezien als tekortschietende dominante mannelijke idealen, onder meer door eigenschappen of gedragingen te vertonen die doorgaans als vrouwelijk worden beschouwd, worden als zwak beschouwd en zijn daarom kwetsbaar voor misbruik", aldus het rapport.

Getuigenissen
Bij controleposten en in het leger beschreven homo mannen ambtenaren die hen onderwierpen aan seksueel en verbaal geweld en seksuele intimidatie als ze 'zacht' werden bevonden, en hen er vaak toe aanspoorden te censureren en te onderdrukken wie ze waren. Terwijl tijdens huiszoekingen in de eerste jaren van het conflict naar oppositie-aanhangers werden gezocht, verkrachtten troepen en milities homo's, niet-binaire mensen en transvrouwen.

Uit het rapport blijkt ook dat detentiecentra invasieve huiszoekingen, verkrachting, brandwonden, elektrische schokken en verminking om informatie uit mannen en jongens te halen, zo jong als 11, gemeengoed was. Mannen werden verkracht met voorwerpen zoals wapenstokken, houten stokken, pijpen en flessen.

Een transvrouw getuigde over het feit dat ze werd opgesloten in een mannen gevangenis waar ze meermaals werd verkracht door gevangenisbewakers, nadat ze daar over klacht indiende werd ze opgesloten in een cel met dertig mannen. De vrouw zag ook meermaals dat bewakers homo mannen verkrachten, en een keer werd ze zelfs gedwongen om seks te hebben met een homo man voor de ogen van de bewakers, waarna zij zelf en de homo man met een stok in de anus werden verkracht door de gevangenisbewakers.

Geweld blijft stijgen
Activisten zijn al lang bang dat deze onderstroom tegen een belegerde achtergrond van een negenjarige oorlog, waarbij burgers tegen een hoge prijs hebben geleden toen de regering van president Bashar al-Assad de overblijfselen van de rebellenbeweging die de regering van zijn familie omver wilden werpen, bombardeerde. van seksuele marteling is begraven. De aangevochten regio heeft, zo zeiden ze, vijandigheid jegens holebi's en transgenders zien stijgen met de intensiteit van het burgerconflict. Mensenrechtenmonitoringgroepen zeggen dat de surveillance en het opsluiten van homoseksuele mannen in oorlogsgeweld alleen maar is gestegen.

holebi info - eigen berichtgeving - copyright @ holebi.info - Juli 2020.

Dit bericht is gepost op 30 July, 2020 en 4109 keer gelezen.Reageer op dit bericht: