Vijfvoudig kampioen sporter en wereld & Europees medaillewinnaar komt als biseksueel uit de kast.Zopas kwam de Britse vijfvoudige kampioen trampolinist Luke Strong, 27, uit de kast als biseksueel. Dat deed hij bovendien met een boodschap aan homofobe pesters. "Ik heb medelijden met ze."

Naast vijfmaal Brits kampioen te zijn geworden, is Strong een wereld- en Europese medaillewinnaar en won hij al meer dan twee decennia de 'eerste Britse seniormedaille op Europees niveau'. In een interview met de BBC Sounds LGBT Sport Podcast legde hij uit dat hoewel dit de eerste keer is dat hij in het openbaar over zijn geaardheid spreekt, zijn goede vrienden en familie al een tijdje op de hoogte zijn.

Hij zei: “Ik heb nooit iets verborgen en ik ben heel open over het feit dat ik me aangetrokken voel tot zowel mannen als vrouwen, maar ik heb nooit een relatie gehad met een van beide, dus ben ik nog niet helemaal zeker." Verder sprak hij ook over zijn ervaringen met pesten op school toen hij op 11-jarige leeftijd begon met trampoline springen. "Ik denk dat, zoals de meeste mensen uit de holebi en transgender gemeenschap, opgroeien altijd een beetje moeilijk is. Vooral het dragen van een turnpakje, gymnastiek doen, je krijgt typische opmerkingen, zoals gymnastiek is een meisjessport, en je bent zeker homo!. Ik had daar al op jonge leeftijd mee te maken, en op de middelbare school werd het alleen maar erger.

Strong zei dat het pesten verbeterde nadat zijn klasgenoten hem zagen trampolinespringen en de sport meer gingen 'respecteren'. Hij voegde eraan toe: “Op sociale media krijg je zo nu en dan je trollen, soms met homofoob misbruik van reacties of persoonlijke berichten. Maar daar denk ik eerlijk gezegd niet eens over na. Ik heb er geen last van: ik heb medelijden met zulke mensen die dicht bij elkaar staan en nog steeds denken dat het aanstootgevend is om homo genoemd te worden want dat is het niet."
LEES OOK
OLYMPISCH ZWEMSTER KOMT UIT DE LESBISCHE KAST
PROF BASKETBALSPELER KOMT IN EMOTIONELE BRIEF UIT DE KAST + lijstje
EERSTE ARGENTIJNSE PROF BASKETBALSPELER UIT DE KAST
EERSTE ZWITSERSE PROF WORSTELAAR UIT DE KAST
PUERTO RICAANSE PROF VOLLEYBAL SPELER UIT DE KAST
IERSE ATLETIEKER UIT DE KAST WIL VOORBEELD ZIJN VOOR ANDEREN
CANADESE OLYMPISCHE SPORTER UIT DE KAST

holebi info - eigen berichtgeving - copyright @ holebi.info - Juli 2020.

Dit bericht is gepost op 29 July, 2020 en 3163 keer gelezen.Reageer op dit bericht: