Hema geeft ook holebi ouders gelijke werknemers voordelen + info Nederlandse & Belgische holebi ouder(s) organisaties.HEMA werknemers die door adoptie, of door een draagmoeder of in een meeroudergezin ouder zijn geworden kunnen vanaf 1 augustus tien weken bijzonder geboorteverlof krijgen en opnemen. Dat blijkt uit een nieuws bericht op de website van de Nederlandse organisatie Meer dan Gewenst, waarover je onderaan meer informatie kan terug vinden.

Met de aankondiging maakt HEMA een statement dat kinderen recht hebben op voldoende hechtingsduur met al hun ouders, ook wanneer het ouderschap op het moment van geboorte (nog) niet juridisch verankerd is. Bestuurslid Sara Coster: “Wij hopen dat dit sterke voorbeeld van werkgeverschap een sneeuwbaleffect teweegbrengt. Aan alle bedrijven die in de Pride week claimen ' holebi & transgender+ vriendelijk' te zijn zou ik willen vragen: wie volgt?”

HEMA licht de wijziging in haar verlofregeling toe. Het Nederlandse bedrijf sluit met deze regeling aan bij de ontwikkeling van ouderschapsvormen in ons land. Een gezin bestaat namelijk al lang niet meer standaard uit een vader, moeder en kind(eren). Zo neemt het aantal mannen(koppels) dat vader wordt dankzij draagmoederschap toe en hebben steeds meer kinderen een 3e of 4e ouder. Echter worden deze ouderschapsvormen (nog) niet juridisch erkend, waardoor ouders moeten hopen op coulance van hun werkgever bij de aanvraag van verlof.

Stichting Meer Dan Gewenst zet zich al jaren in voor holebi's (homo lesbisch biseksueel) en trans+ personen die een gezin wensen of hebben. En hopen daarbij dat bedrijven de handschoen oppakken door hun verlof regeling net als HEMA, gelijk te trekken voor alle werknemers. Sara Coster: "Zet het kind centraal en niet de biologische verwantschap tussen kind en ouder(s). Iedereen die primair betrokken is bij de opvoeding moet tijd krijgen om bij het kind te zijn, zodat het kind kan hechten aan de feitelijke ouders."

Wat is Meer Dan Gewenst en wat doen ze?
De Nederlandse organisatie Meer Dan Gewenst heeft als doel dat zij de algemene en concrete belangen van kinderen en volwassenen behartigt die deel uitmaken of wensen uit te maken van holebi en trans+ samenlevingsvormen waarbinnen kinderen opgroeien of gewenst zijn. Ze organiseren op regelmatige basis wensouder bijeenkomsten, enkelen daarvan gingen in het verleden ook al een paar keer in ons Belgen landje door.

Meer Dan Gewenst wil haar doel bereiken door: Het geven van informatie op Wensouderbijeenkomsten, die soms ook door haarzelf georganiseerd worden. Het onderhouden van contacten met organisaties die vergelijkbare doelen nastreven, en met lokale en nationale politiek. Verder probeert de organisatie internationaal haar doelen te bereiken door het aangesloten zijn bij internationale organisaties als NELFA en ILGA. Voor meer info zie link(s) hier onder.

Sara Coster mede oprichtster van Meer Dan Gewenst is ook schrijfster van het boek: 'de wens en de vaders' en kinderwenscoach. Ze heeft samen met een homo koppel 2 kinderen in co-ouderschap, wat tevens het onderwerp is van haar boek. Meer info => Klik hier

Nuttige links
- Meer Dan Gewenst Website ==> Klik hier
- Meer Dan Gewenst op Twitter ==> Klik hier
- Meer Dan Gewenst op Facebook ==> Klik hier
- Meer Dan Gewenst op Instagram ==> Klik hier
- Meer Dan Gewenst op Pinterest ==> Klik hier
Belgische holebi ouder(s)
- ’t Kwadraat - Regenboog gezinnen Vlaanderen: is een vereniging voor holebi (wens) ouders en gericht op holebi’s met kinderen en/of een kinderwens. Het hele jaar door organiseert men verschillende bijeenkomsten waar men elkaar kan ontmoeten, ervaringen uitwisselen, of informatie kan krijgen.
Website => Klik hier
Facebook => Klik hier

Bron: meerdangewenst en holebi info - Juli 2020.

Dit bericht is gepost op 29 July, 2020 en 3018 keer gelezen.Reageer op dit bericht: