Italiaanse religieuzen en extreemrechts tegen vooruitgang gelijke rechten holebi's & transgenders.Ondanks hevige protesten uit religieuze en extreemrechtse hoek, start Italië met een historisch debat rond het langverwachte wetsvoorstel, om haatmisdrijven tegen holebi's en transgenders strafbaar te maken.

De voorgestelde wetgeving zou Italië in overeenstemming brengen met zijn West-Europese tegenhangers door discriminatie van zowel holebi's en transgenders, net als geweld tegen vrouwen expliciet te erkennen. Terwijl wetgevers maandag (27 juli) in het parlement begonnen te debatteren, werd het wetsvoorstel al fel tegengewerkt door extreemrechtse partijen en religieuze groeperingen.

Leden van de rechtse populistische Lega-partij voegden zich eerder bij honderden katholieken die protesteerden op het Piazza Montecitorio in Rome, en benadrukten dat het wetsvoorstel een bedreiging vormde voor hun vrijheid van meningsuiting. Ze droegen spandoeken met de slogan 'Het opzetten van een nieuwe misdaad is niet nodig en verkeerd.'

Italiaanse holebi's zijn erg blij met de gesprekken van de overheid. 'We hebben deze wet nodig', zei Marco, een homo man die voorafgaand aan het parlementaire debat met The Guardian sprak. Hij en zijn vriend zijn herhaaldelijk lastiggevallen door een buurman die hen achtervolgde en hen 'vuile flikkers' noemde en dreigde hun auto in brand te steken. De politie negeerde volgens Marco zijn aanklacht en deed niets.

Italië bestraft momenteel haatmisdrijven enkel op basis van: raciale, etnische en religieuze redenen, evenals neonazistische en neofascistische acties en slogans. Aanvallen op basis van seksuele geaardheid of genderidentiteit worden nog steeds niet erkend. Het streven naar een wetswijziging komt er door een golf van geweld tegen de holebi en transgender gemeenschap, waaronder een brute aanval van een bende van zeven personen op een homo koppel dat hand in hand liep. Daarbij werd een van de mannen zo hard geslagen dat zijn kaak chirurgisch moest worden gereconstrueerd met titanium. Italiaanse holebi's en transgenders zijn steeds vaker slachtoffer van haatmisdaden en de schrik zit er goed in. Een wet die haatmisdaden op basis van seksuele geaardheid en genderidentiteit strafbaar maakt is dan ook zeer welkom.
LEES OOK
RESULTATEN EUROPEES ONDERZOEK HAATMISDRIJVEN EN DISCRIMINATIE VAN HOLEBI'S & TRANS - 2020
OOK IN FRANKRIJK BLIJFT HOLEBI- EN TRANSFOBIE STIJGEN - 2020
DISCRIMINATIE VAN HOLEBI'S EN TRANSGENDERS BLIJFT STIJGEN IN NEDERLAND - 2020
HAATMISDADEN TEGEN HOLEBI'S & TRANS BLIJVEN STIJGEN IN ENGELAND & WALES - 2019
STEEDS MEER HOLEBI EN TRANSFOBIE IN BELGIE - 2019

holebi info - eigen berichtgeving - copyright @ holebi.info - Juli 2020.

Dit bericht is gepost op 28 July, 2020 en 3578 keer gelezen.Reageer op dit bericht: