Lesbisch koppel krijgt massaal support na homofobie in voorbereiding op hun huwelijk.Een Canadees lesbisch koppel die vlak voor hun huwelijk twee keer te maken kregen met discriminatie op basis van hun geaardheid kregen via sociale media zoveel support dat de laatste homofoben hun sociale media en website afsloten.

Kelly Roberts en Mallory Arthur, die in Ontario, Canada wonen, verloofden zich in januari en zijn sindsdien druk bezig met het plannen van hun bruiloft. Het gelukkige paar was geschokt toen ze een lokale bruiloftsvideo-fotograaf e-mailden om te vragen of ze hun bruiloft konden fotograferen waarna die weigerden omdat ze lesbisch zijn.

Roberts deelde een screenshot van de email die ze als antwoord kregen, daarin stond te lezen: "Ik weet dat jou unie ongelooflijk belangrijk voor je is, maar we filmen geen homoseksuele huwelijken. Ik wens u een goede gezondheid en vrede tijdens deze stressvolle covid-tijden," aldus Cara Hamstra van Caramount Pictures.

Onder dat bericht schreef Roberts: "Dus ja, iemand suggesties voor videografie? Dit is de tweede keer dat dit is gebeurd in onze huwelijksplanning." Nadien schreef ze nog hoe verbaasd ze wat dat de email schrijfster niet eens haar homofobe houding probeerde maskeren. "Het feit dat ze het niet eens probeerde maskeren, laat alleen zien hoe het voor haar een normale gedachte is."

Sinds Roberts de e-mail heeft gedeeld, hebben mensen de Facebook- en Google-profielen van Caramount Pictures overspoeld met negatieve recensies, waarbij diens waardering daalde tot slechts één ster op Facebook. Korte tijd later heeft Caramount Pictures zijn sociale media profielen verwijderd en zijn website is inactief geworden.

Helaas was het niet de eerste keer dat het lesbische koppel te maken kreeg met anti holebi discriminatie bij het plannen van hun huwelijk. Eerder werden ze wandelen gestuurd door een huwelijksambtenaar uit Ontario vanwege zijn religieuze overtuiging weigerde hij betrokken te worden bij de huwelijksceremonie. "Alleen al het feit dat ik telkens wanneer ik iemand op bel, duidelijk moet zeggen dat het gaat om twee vrouwen die met elkaar trouwen, is eigenlijk diep triest," schreef Roberts later.

Het koppel kreeg enorm veel supportieve berichten op sociale media, mensen die hen niet kennen staken hen een hart onder de riem, waaronder ook veel hetero's. Het koppel dankte iedereen voor de overweldigende steun. In een gezamenlijke verklaring schreven ze: "Het enorme support van iedereen is op de mooiste manier overweldigend. Het was ook geweldig om aanbevelingen te krijgen van hetero bondgenoten die hun zaak wel openstellen voor holebi's, dankzij die vele aanbevelingen vonden wij uiteindelijk onze videograaf om onze grote dag te filmen. Ik wou dat we iedereen konden uitnodigen om samen met ons te vieren." Tot slot deelde de dames nog mee dat ze in de nabije toekomst een lijst hopen te kunnen samen stellen van bedrijven en zaken die holebi en transgender vriendelijk zijn zodat andere koppels niet hetzelfde moeten mee maken als zij.

LEES OOK
1e LIVE LESBISCH FACEBOOK HUWELIJK IN CENTRAAL AMERIKAANS LAND + VIDEO
ZUID AFRIKA KEURT WET GOED DIE AMBTENAREN VERBIED HOMOHUWELIJKEN TE WEIGEREN
HOMOHUWELIJK DIENSTEN WEIGEREN IN NOORD-IERLAND VERBODEN EN MEER...
GEHUWDE HETERO'S KUNNEN GELUKKIGER ZIJN ALS ZE VOORBEELD NEMEN AAN HOMO & LESBI HUWELIJKEN

holebi info - eigen berichtgeving - copyright @ holebi.info - Juli 2020.

Dit bericht is gepost op 26 July, 2020 en 3857 keer gelezen.Reageer op dit bericht: