Eiland waar homoseksualiteit nog strafbaar is nodigt holebi's uit daar te komen wonen en werken.Barbados, een van de kleinste maar meest bezochte Caribische eilanden, nodigt koppels van hetzelfde geslacht uit om een jaar op het eiland te komen wonen terwijl het homofobie uit zijn koloniale tijdperk begint op te heffen.

De premier van Barbados, Mia Mottley, zegt dat alle homo en lesbische koppels welkom zijn om op het eiland te komen wonen. Ook hetero's en transgenders zijn natuurlijk welkom. De overheid nodigt buitenlanders uit 12 maand op korte afstand van de kust te komen wonen en werken in een poging de toeristeneconomie, die wordt belemmerd door de covid-19 pandemie en een gebrek aan snelle tests gedurende de hele periode, een boost te geven.

Op dit moment zijn enkel mannelijke relaties van hetzelfde geslacht (en niet vrouw - vrouw relaties) strafbaar met een celstraf van zestien jaar. Maar, de overheid is bezig deze wet af te schaffen. De holebi & transgender organisatie Equaldex zegt dat de strafbaarheid van homoseksualiteit al jaren niet meer wordt uitgevoerd, en dat er inderdaad een wet op komst is die homoseksualiteit uit de strafwet haalt. Een begin, want daarnaast ontbreekt het in het land aan gelijke rechten wetten op alle vlakken, inclusief voor transgenders.

Hoewel de aankondiging over de hele wereld voor enthousiaste krantenkoppen zorgde, was er in eerste instantie weinig enthoesiasme onder de holebi & transgender gemeenschappen wereldwijd als gevolg van de koloniale wet. Ook het feit dat het online formulier voor het Welcome Stamp-visum definieerde naar een echtgenoot als partner van het andere geslacht, waardoor koppels van hetzelfde geslacht eigenlijk uitgesloten zijn, was een doorn in het oog.

Premier Mottley zei daarover: "Er was een vraag wie Barbados wel en niet zal verwelkomen. Ik wil zeggen, zo lang ik premier ben is iedereen welkom." Over de strafbaarheid van homoseksualiteit zei ze dat er hard wordt gewerkt aan een wet om homoseksualiteit legaal te maken. (debatten daarover zijn lopende). Verder zei ze ook dat ondertussen het Welcome Stamp-visum is aangepast in het voordeel van holebi koppels, en zei ze: "We erkennen bovendien ondertussen al een hele tijd andere verbintenissen dan het huwelijk, omdat de wereld is veranderd en er steeds meer koppels zijn die samen wonen en leven zonder een huwelijkse verbintenis."

LEES OOK
CENTRAAL AFRIKAANS LAND HAALT HOMOSEKSUALITEIT UIT DE STRAFWET
NOORD AFRIKAANS LAND SCHAFT DOODSTRAF HOLEBI'S AF MAAR...
EERSTE LAND DAT HOMOSEKSUALITEIT UIT DE STRAFWET HAALT DIT JAAR

holebi info - eigen berichtgeving - copyright @ holebi.info - Juli 2020.

Dit bericht is gepost op 24 July, 2020 en 4263 keer gelezen.Reageer op dit bericht: