Gentse politie start onderzoek naar zware homofobe video op sociale media.De Gentse politie is een onderzoek gestart naar een video vol zeer homofobe uitspraken, opgenomen op de Korenmarkt in Gent. De video werd na een kwartiertje van YouTube gehaald maar is nog te bekijken via Twitter en de krant het nieuwsblad (links naar video onderaan).

Ondertussen is er een klacht ingediend bij het gelijkekansencentrum Unia en het parket. Het is allesbehalve een fraai kijk- en luisterstuk, de video die op de sociale media van vlogger Fouzcous verscheen.

Op de Korenmarkt vraagt hij aan jongeren wat ze zouden doen als hun beste vriend hen vertelde dat hij homo is. De reacties zijn ontluisterend: “Ik steek een mes in zijn kont”, “Ik neuk zijn moeder voor zijn gezicht” en “Ik snijd zijn hoofd eraf”.

Op sociale media werd de video onder de aandacht van de Gentse politie en burgemeester Mathias De Clercq (Open Vld) gebracht. De politie bevestigt dat een onderzoek is opgestart. “Gelijkekansencentrum Unia en de referentiemagistraat zijn op de hoogte”, zegt woordvoerder Matto Langeraert. “Meer mag ik daar op dit moment niet over zeggen.”

Burgemeester De Clercq noemt de video op zijn Twitter-pagina intriest en degoutant. “Voor onverdraagzaamheid is geen plaats in onze stad.” Gent staat op de tiende plaats wereldwijd van de Wellbeing Index als holebi-vriendelijke stad, maar ontsnapt geenszins aan homofobie en homofoob geweld. In 2018 en 2019 kreeg de Gentse politie twintig meldingen binnen op haar meldpunt voor homofoob en transfoob geweld.

Video bekijken
- Helaas lukte het niet om de video hier te delen. Dus, wie de video wil bekijken kan dat enkel via een van de twee onderstaande links, en dat is of via Twitter of via de krant het nieuwsblad. (Voor beide dien je wel een account te hebben. Bij het nieuwsblad kan je jezelf tijdelijk een gratis account aanschaffen, je krijgt na registratie enkele gratis nieuws berichten te lezen, ook het desbetreffende met de video, nadien kan je jezelf indien gewenst terug uitschrijven).

Video bekijken via twitter => Klik hier
OF
Video bekijken via krant het nieuwsblad => Klik hier

Bron: hetnieuwsblad.be - Juli 2020.

Dit bericht is gepost op 21 July, 2020 en 4877 keer gelezen.