Transgender+ personen dubbel zo vaak slachtoffer van haatmisdaden (ook holebi's vaker slachtoffer) in Engeland & Wales.Uit nieuwe cijfers blijkt dat transgender+ personen uit Engeland en Wales, dubbel zo vaak te maken krijgen met een haatmisdaad en discriminatie in vergelijking met cisgenders (Mensen wiens genderidentiteit overeenkomt met hun geboortegeslacht).

Uit cijfers van het Office for National Statistics (ONS) blijkt dat meer dan een kwart (28 procent) van de transgenders het afgelopen jaar in Engeland en Wales het slachtoffer van een misdaad is geweest. Het is voor het eerst dat het ONS gegevens publiceerde waarin de genderidentiteit van slachtoffers werd vastgelegd.

Uit de cijfers blijkt verder ook dat het hebben van een niet heteroseksuele geaardheid, er ook voor zorgt dat mensen meer kans hebben slachtoffer te worden van een haatmisdaad. Daar waar 14% van de heteroseksuelen in het afgelopen jaar slachtoffer werden van een haatmisdaad, gaat het om 21% wanneer iemand homo lesbisch biseksueel of panseksueel is. Aan top staan transgender+ personen met 28%. En gegevens die de BBC vorig jaar had verkregen, toonden zelfs aan dat het aantal door de politie geregistreerde haatdelicten tegen transgenders in Engeland, Schotland en Wales in 2018/2019 binnen een jaar met 81% was gestegen.

Van de 36 politiediensten die gegevens verstrekten, registreerden er 34 een toename van de meldingen van haatmisdrijven in het algemeen, terwijl de politie van West Yorkshire en de politie van South Yorkshire meldingen van misdrijven tegen transhaat haat over drie jaar zagen verdrievoudigen. Vertegenwoordigers van de holebi & trans+ rechtenorganisatie Stonewall, zeggen dat het meer zichtbaar zijn van transgenders in de maatschappij verband houdt met een golf van meer discriminatie en haatmisdaden. hetzelfde gebeurde in het verleden, en gebeurd vaak nog, met holebi's.

Het meer zichtbaar zijn van transgenders, in media, op Tv, in films, door coming outs van beroemdheden enz... zorgt niet enkel in het Verenigd Koninkrijk voor meer haatmisdaden. Ook in andere delen van de wereld is er een stijging merkbaar, vaak ondersteunt door een overheid, zoals in Hongarije en Roemenie waar de regering een anti transgender wet invoerde, of zoals in de Verenigde Staten waar Trump al meerdere anti trans+ wetten invoerde. En in Malesie kwam de overheid recent met een wet die transgenders laat arresteren en hen verplicht islamtische lessen te volgen, en in Panama werden transgenders zwaar gediscrimineerd tijdens de lockdown maatregelen inzake Covid19. Helaas zijn er zo nog tal van voorbeelden. Anderzijds, ontstaat er her en der ook meer support voor de gelijke rechten en behandeling van transgender+ personen.
LEES OOK
HAATMISDADEN TEGEN HOLEBI'S & TRANSGENDERS BLIJVEN STIJGEN IN ENGELAND & WALES - 2019
NEDERLANDSE TRANSGENDERS ZEVEN KEER VAKER SLACHTOFFER VAN GEWELD - 2018
EUROPEES HOF RECHTEN V/D MENS OORDEELDE OVER HONGARIJE EN ANTI TRANSGENDER WET - 2020
OOK ROEMENIE VOERT ANTI TRANSGENDER WET IN - 2020

holebi info - eigen berichtgeving - copyright @ holebi.info - 2020.

Dit bericht is gepost op 19 July, 2020 en 4692 keer gelezen.Reageer op dit bericht: