Noord Afrikaans land schaft doodstraf holebi's af, maar...De overheid van Soedan (Noord-Afrika) heeft zopas de doodstraf voor holebi's afgeschaft. Maar, homoseksualiteit blijft wel strafbaar met een celstraf.

Artikel 148 van de strafwet uit 1991 werd vorige week geschrapt. In het artikel werd homoseksualiteit strafbaar gesteld met de dood of door honderd zweepslagen, beide zijn nu afgeschaft, al blijft homoseksualiteit wel strafbaar met een celstraf tot vijf jaar. Wanneer iemand voor de tweede keer wordt veroordeeld riskeert men zeven jaar celstraf en een derde veroordeling levert meteen een levenslange gevangenisstraf op.

Hoewel homoseksualiteit strafbaar blijft zijn holebi's en transgenders toch blij met de beslissing van de overheid. Activisten stellen dat het een aanloop is naar de volledige decriminalisering van homoseksualiteit.

De soevereine raad van het land heeft ook een aantal andere wetten aangenomen die het leven van vrouwen, kinderen en ouderen in het land zullen helpen verbeteren. Onder de nieuwe wetten van het land is genitale verminking van vrouwen vanaf nu verboden en is de verplichting voor vrouwen om een reisvergunning te krijgen geschrapt. Soedan heeft ook een wet afgeschaft die religieuze afvalligheid bestrafte met de dood.

Momenteel zijn er nog 33 Afrikaanse landen waar homoseksualiteit strafbaar is. In sommige van die landen worden straffen niet meer uitgevoerd, in andere is de doodstraf nog van toepassing.

Er zijn ondertussen 19 Afrikaanse landen waar homoseksualiteit legaal is. Dit jaar haalde Gabon homoseksualiteit uit de strafwet, andere deden hetzelfde in de periode tussen 2012 en 2019. De Afrikaanse landen waar holebi zijn nu legaal is zijn: Angola - Benin - Botswana - Burkina Faso - Centraal Afrikaanse Republiek - Congo - Djibouti - Equatoriaal-Guinea - Gabon - Guinee-Bissau - Ivoorkust - Kaapverdië - Lesotho - Mali - Niger - Tsjaad en Zuid-Afrika.
LEES OOK
CENTRAAL AFRIKAANS LAND HAALT HOMOSEKSUALITEIT UIT DE STRAFWET
ZUID-AFRIKA KEURT WET GOED DIE AMBTENAREN VERBIED HOMOHUWELIJKEN TE WEIGEREN

holebi info - eigen berichtgeving - copyright @ holebi.info - Juli 2020.

Dit bericht is gepost op 18 July, 2020 en 4892 keer gelezen.Reageer op dit bericht: