Homo's en biseksuele mannen moeten op jongere leeftijd seksuele voorlichting krijgen.Volgens recent Amerikaans onderzoek begint seksuele voorlichting (veel) te laat om jonge mannen die seks hebben met mannen te helpen, vooral inzake kennis over Hiv en SOA's (Seksueel Overdaagbare Aandoeningen).

Een studie van de Rutgers University, gepubliceerd in de Journal of Sex Research, benadrukt een ongelijkheid tussen jonge homo's, biseksuele mannen en mannen die seks hebben met mannen (MSM) en hetero mannen als het gaat om de leeftijd waarop mensen voor het eerst seksueel gedrag vertonen.

Op basis van een steekproef van 600 jonge mannen die seks hebben met mannen, ontdekten onderzoekers dat seksuele ontmoetingen van hetzelfde geslacht gemiddeld voor het eerst plaatsvinden op 14,5 jaar, voordat heteroseksuele tieners doorgaans seksueel actief zijn. Homo, biseksuele en MSM hebben hun eerste ervaringen met penetrerende seks op de leeftijd van 16, dat is gemiddeld een jaar eerder dan hun heteroseksuele leeftijdsgenoten.

De onderzoekers schreven: “We ontdekten dat de gemiddelde leeftijd van seksuele activiteiten tussen twee mannen tussen de 14 en 15 jaar oud ligt, waarbij wederzijdse masturbatie gemiddeld het vroegst voorkwam in deze steekproef, gevolgd door orale seks die werd uitgevoerd en ontvangen op ongeveer 15-jarige leeftijd We ontdekten dat het debuut van anale geslachtsgemeenschap van hetzelfde geslacht ongeveer 16 jaar was, wat jonger is dan het nationale gemiddelde van 17 voor vaginale geslachtsgemeenschap onder heteroseksuele mannen in de Verenigde Staten.

Uit de studie, die alleen 'zelfgedefinieerd consensueel gedrag' omvat, bleek ook dat ongeveer 19 procent van de jonge mannen die seks hebben met mannen, aangaf dat hun eerste geslachtsgemeenschap vóór de leeftijd van 13 jaar was, wat veel vroeger is dan heteroseksuele jongens en mannen. Onderzoekers zeggen dat de studie de noodzaak benadrukt van uitgebreide en inclusieve seksuele voorlichting om jongeren te helpen 'weloverwogen keuzes te maken over hun seksuele gezondheid en gedrag'.

Het onderzoek concludeert ook dat zorgverleners die met jonge mannen die seks hebben met mannen van alle leeftijden werken, moeten overwegen om op jongere leeftijd met routinematig testen op hiv en andere seksueel overdraagbare aandoeningen te beginnen dan eerder was aangegeven, vooral onder niet blanke jongeren.

Caleb LoSchiavo, doctoraatsstudent aan de Rutgers School of Public Health, zei: "Aangezien veel scholen gedwongen worden hun klaslokalen en leerplannen opnieuw in te richten om sociaal afstandsonderwijs of leren op afstand mogelijk te maken door COVID-19, is dit misschien het perfecte moment om te overwegen om uitgebreide seks te implementeren onderwijsprogramma's om leeftijdsgeschikte seksuele gezondheidsvoorlichting te bieden aan mensen van alle geslachten en seksuele geaardheden."

MSM staat voor Mannen die seks hebben met mannen. Deze mannen benoemen zichzelf niet als homo of biseksueel. Het zijn overwegend mannen die slechts sporadisch seks hebben met een man, of mannen die aan sekswerk doen.
Nuttige links
- Website Mannenseks (homo, bi, msm) => Klik hier
- Links naar holebi & trans organisaties, café, bar, dancing - per provincie => Klik hier
- Links naar holebi hetero trans info sites, hulpverlening site's & landelijke holebi groepen => Klik hier
- Links naar holebi vriendelijke therapeuten, notarissen & advocaten (beperkte lijst) => Klik hier
LEES OOK
WAT HOMO'S EN LESBIENNES ECHT VINDEN VAN SCHAAMHAAR EN SEKS - 2020
SOLO SEKS, HOMO'S EEN BEETJE MEER, VROUWEN HELFT MINDER - December 2019

holebi info - eigen berichtgeving - copyright @ holebi.info - Juli 2020.

Dit bericht is gepost op 16 July, 2020 en 4602 keer gelezen.Reageer op dit bericht: