Anke De Ridder en Alexandra Potvin geen koppel meer.Actrice Anke De Ridder, 39, en radio presentatrice Alexandra Potin, 54, zijn geen koppel meer. Met spijt in het hart, maar vastberaden, zette Anke na twee jaar een punt achter de relatie.

Twee jaar lang leken Anke en Alexandra met Ankes nu negenjarige dochter een gelukkig gezin te vormen. Daar is nu een eind aan gekomen. “Na twee intense, mooie jaren samen hebben we met pijn in onze harten en uit liefde voor elkaar besloten om elk onze eigen weg te gaan. We wensen deze hartverscheurende breuk in alle rust en privacy te verwerken”, laten de twee ons weten wanneer we hen vragen om het nieuws te bevestigen.

Heel spijtig nieuws, en verrassend. Haast even onverwacht als toen ze, in juli 2018, vertelden dat zij een liefdes­paar vormden. Zeker omdat Anke tot dan relaties had gehad met mannen, vaak bekende Vlamingen zoals Peter Van Asbroeck en Ben Van Ostade. Alexandra van haar kant viel altijd al op vrouwen. Ze vormde in de jaren 90 lang een koppel met de wijlenYasmine (1972 - 2009). Zij waren destijds het eerste openlijke vrouwelijke BV-koppel, en hebben met hun outing veel betekend voor de holebi gemeenschap.

Over hun breuk doen Alexandra en Anke liever geen grote uitspraken, maar Anke drukt er wel op dat er niemand anders in het spel is. “Jammer dat men er bijna van uitgaat dat er wel een derde móet zijn, maar dat is bij ons zeker niet het geval”, zegt ze. “Alexandra en ik kunnen absoluut nog door één deur, we bellen nog met elkaar. ’t Is heel vers sowieso, en we moeten het allebei nog eventjes verwerken en een plaats geven. Er is nog heel veel liefde tussen ons, maar soms is liefde gewoon niet genoeg. Da’s eigenlijk heel pijnlijk om vast te stellen, en het maakt onze breuk extra moeilijk.”

Anke beleeft zo al geen fijne periode, want recent kwam er het nieuws dat haar ouders Ruud De Ridder en Nicole Laurent na net geen veertig jaar de stekker trekken uit hun Echt Antwaarps Theater, waar Anke als actrice meermaals op de planken stond.

" Het is de wet van Murphy", zucht ze. "Alles wat kán misgaan, gaat ook mis. In mijn geval professionele en amoureuze tegenslag tegelijkertijd. Maar wie mij goed kent, weet dat ik nooit bij de pakken blijf neerzitten. Ik ben alweer aan de slag, achter de schermen van ‘Het Rad’ (het spelprogramma dat Peter Van de Veire deze zomer op VIER presenteert, nvdr). Maar al die opdoffers samen zijn niet leuk. (laat een stilte vallen) Och, ik ben ervan overtuigd dat ’n mens in z’n leven krijgt wat hij aankan, om te kunnen groeien."

Ook Alexandra heeft het, vanzelfsprekend, erg moeilijk met de breuk. Al lijkt die voor haar - wanneer we haar aan de lijn krijgen - toch een minder definitief karakter te hebben. “We hopen dat iedereen sereen met onze breuk omgaat”, zegt zij. “Want voor mij is dit nog niet helemaal definitief. Anke en ik hebben besloten elkaar wat tijd en ruimte te geven. Zo hebben we de kans om in alle rust uit te zoeken wat er nog kan zijn tussen ons. Ik hoop dat iedereen ons die rust ook zal gunnen.” Of Anke en Alexandra de moeilijkheden tussen hen kunnen overwinnen, zal de toekomst uitwijzen.

Extra info:
- Alexandra Potvin had in het verleden een tijdje een relatie met zangeres Yasmine (1972 - 2009). En van 2011 tot 2014 was ze gehuwd met Suzy Rombouts, die in het verleden een geheime relatie had met Yasmine die toen nog in de kast zat.
- Anke de Ridder wiens echte naam Anke Frederick is, werd in 2015 geadopteerd door acteur Ruud De Ridder, die getrouwd is met haar moeder, actrice Nicole Laurent. Anke had eerder een relatie met acteur Peter Van Asbroeck. Later trouwde ze met de vader van haar dochtertje Billie-Elle, het huwelijk liep een jaar na de geboorte op de klippen. Daarna had ze nog een korte relatie met Manuel de op heden verloofde van Veronique De Kock Ook een korte relatie met acteur Ben Van Ostade liep op de klippen. En toen kwam Alexandra.

Bron: hln.be & holebi info - Juli 2020

Dit bericht is gepost op 14 July, 2020 en 4533 keer gelezen.