Pride themaweek op Nederlandse Tv (25 juli - 2 augustus).Van zaterdag 25 juli tot en met zondag 2 augustus staat KRO-NCRV in het teken van de Pride themaweek 2020. In deze week omarmt KRO-NCRV de liefde in de gehele programmering op zowel televisie, radio als online.

Elk jaar toont men op de Nederlandse Tv tal van holebi & trans+ gerelateerde programma's, en dit naar aanleiding van de jaarlijkse Pride in Amsterdam. Maar nu de Pride dit jaar niet door gaat staan KRO-NCRV van 25 juli tot 2 augustus extra in het teken van liefde en de Pride met de boodschap: “KRO-NCRV: Liefde is van iedereen”.

Wat is er te zien? Om te beginnen een 8-tal Pride Tv-programma's, meer was nog niet beschikbaar op dit moment, hou dus zeker tussen 25 juli en 2 augustus je Tv gids in de gaten, of surf naar de website van KRO-NCRV. Onder de info rond de nu reeds bekend gemaakte Tv programma's vind je ook nog info over de online Pride.

Tv programma's NPO2 en NPO3

Dit is een update van 15/07)
27 tot 31 juli op NPO 3 - Ellie Lust en Rob Jetten in Pride-special Nu we er toch zijn
Ellie Lust, Shary-An, Loiza Lamers en Rob Jetten zijn te zien in de speciale Pride-editie van het programma Nu we er toch zijn. Presentator Jurre Geluk trekt met bekende Nederlanders door het land om te kijken hoe het gastvrij gemeenten zijn maar ook hoe solidair inwoners zijn met de holebi & transgender+ gemeenschap. In navolging van het BNN-programma gaan de presentatoren niet alleen op zoek naar een plek om te slapen en iets te eten, maar onderwerpen ze inwoners ook aan testen. Zijn ze bereid om een regenboogvlag op te hangen of met regenboogstrepen op hun wang over straat te gaan?
Tijdens hun verblijf in de gemeentes ontmoeten Jurre, Rob, Ellie, Loiza en Shary-An mensen uit de LGBTQ+ community die hun ervaringen en verhalen delen. Nu we er toch zijn: Pride is van 27 tot en met 31 juli elke dag om 19.25 uur te zien bij BNNVARA op NPO 3.

27 Juli - 20:25 uur - Op NPO 3 - Mans genoeg
- Op 17 mei jl. werd de 30-jarige Saïd Zankoua dood aangetroffen in zijn appartement in Amsterdam. De jonge Saïd heeft in zijn leven tientallen keren te maken gekregen met homogeweld, dat hem werd aangedaan door mensen uit zijn omgeving die zijn homoseksualiteit niet accepteren. Saïd probeerde zijn leven met, en liefde voor, zijn Marokkaans Islamitische familie, te combineren met zijn leven in de bruisende gay-scene waar hij een bekend gezicht was. Een leven in twee werelden, dat uiteindelijk niet vol te houden bleek.
- Ter gelegenheid van de opening van de Pride Week op NPO3 en n.a.v. de vele recente incidenten van homohaat en geweld op straat, zendt KRO-NCRV de documentaire Mans Genoeg uit. Presentator Jan Kooijman gaat aan de hand van Saïds leven, met zijn vriendenkring en overige betrokken sprekers, zo breed mogelijk op zoek naar de oorzaken en mogelijke oplossingen. Jan spreekt met homo’s uit de stad en van het platteland, met religieuze en niet religieuze achtergrond, met de oude en nieuwe generatie. Wat is anno 2020 de stand van zaken? De documentaire werd in opdracht van NPO3 en KRO-NCRV geproduceerd door Skyhigh TV.

28 Juli - documentaire Out
- Raadpleeg je Tv gids voor dit programma. Op dit moment was er niet meer info over dit programma.

28 Juli - 21:00 uur - Op NPO2 - Homopesten
- In NCRV Dokument Homopesten schetst Frans Bromet een schokkend beeld van homohaat in Nederland. Helen is lesbisch en wordt gepest wordt door haar buren. Ze plassen in haar tuin, bekladden de muren en gooien poep tegen de ramen. Ze schelden en maken klaarkomgeluiden. Helen’s zoontje durft niet meer naar buiten. John en Rob worden door hun buren met de dood bedreigd: “Vieze vuile kankerhomo's, we maken jullie dood.” Rob is mishandeld en zijn auto wordt regelmatig beschadigd. John en Rob willen verhuizen.
- Sinds burgemeester Wolfsen van Utrecht het aan de stok kreeg met een homostel dat slachtoffer was van homopesten, is Nederland verrijkt met twee meldpunten voor homodiscriminatie. Op beide meldpunten zijn inmiddels honderden meldingen gedaan van pesterijen en fysiek geweld tegen homo's en lesbiennes.
- Susan is een lesbische vrouw. Ze heeft al een aantal jaren last van haar buurman die haar bedreigt en pest vanwege haar seksuele geaardheid. Hij scheldt haar uit voor vuile lesbo en mannenhaatster en laat zijn geslachtsdelen zien. Ook dreigt hij haar oude hond te molesteren.
- Sinds Waloy bij zijn buren heeft geklaagd over geluidsoverlast bij een feestje wordt hij uitgescholden voor vieze homo en pedofiel. De spanningen zijn zo hoog opgelopen dat hij zijn woning niet meer in durft.
- De schokkende verhalen van homohaat tonen aan dat daders van pesterijen vaak buurtgenoten zijn. Als slachtoffers aangifte doen bij de politie wordt hun verhaal afgedaan als burenruzie. Homodiscriminatie is een misdrijf en strafbaar maar burenruzie is dat niet. De pesters gaan meestal vrijuit.
- De onderschatting van burgemeester Wolfsen van het fenomeen homodiscriminatie blijkt geen incident maar het topje van de ijsberg te zijn. NCRV Dokument Homopesten is geregisseerd door Frans Bromet en geproduceerd door Bromet&dochters.

30 Juli - 20:30 uur - Op NPO2 - Het zaad en de 11 eitjes
- Het homostel Dennis (28) en Lody (25) wil graag samen een kind. Hun kinderwens kan in vervulling gaan als een nicht zich aanbiedt als draagmoeder. Ze wil met liefde een kind dragen voor haar neef, maar niet van haar eigen eicel. De wenspapa’s moeten daarom op zoek naar een eiceldonor en een kliniek die de bevruchting tot stand wil brengen. Voor KRO-NCRV 2Doc: Het zaad en de 11 eitjes volgde Julia von Graevenitz anderhalf jaar lang hoe Dennis en Lody samen met hun draagmoeder het onmogelijke toch mogelijk proberen te maken. De film is een schrijnend verslag van de lange weg tussen hoop en teleurstellingen van een homostel met een kinderwens.
- De mannen willen, net als een heterogezin, kinderen van henzelf en kiezen bewust niet voor adopties of co-ouderschap. Omdat draagmoederschap verboden is in Nederland, zijn ze genoodzaakt om in het buitenland op zoek te gaan naar een eiceldonor en een IVF-kliniek. Die vinden ze in Canada maar de behandeling kost een hoop geld. Door middel van een ludieke crowdfundingsacties proberen ze het benodigde bedrag van 40.000 euro bij elkaar te krijgen.  
- Dennis en Lody laten hun zaad invriezen in Canada en maken een keuze voor een eiceldonor. Alles lijkt voorspoedig te gaan, totdat er uit de bevruchte eicellen maar 1 embryo tot ontwikkeling komt. Ze hebben dus één kans. Dit embryo wordt ingebracht in de baarmoeder van de draagmoeder, maar zij raakt niet zwanger. Na twee jaar inspanningen en een grote financiële investering, blijkt alles voor niets.
- Het zaad en de 11 eitjes is een ontroerende documentaire die op een heel persoonlijke manier laat zien hoe moeilijk het voor homomannen in Nederland is om hun kinderwens te vervullen.
- De documentaire is geregisseerd door Julia von Graevenitz en geproduceerd door Bosch Film in samenwerking met KRO-NCRV en kwam tot stand met steun van CoBO.

31 Juli - 20:30 uur - Op NPO 2 - Mr Gay Syria
- De uit Syrië gevluchte Mahmoud Hassino organiseert in Istanboel de allereerste Mr. Gay Syria-verkiezingen. Kapper Husein doet mee aan de wedstrijd, maar leeft ondertussen een dubbelleven als vader en echtgenoot in een conservatief Syrisch gezin. De 24-jarige Husein ontvluchtte Syrië met zijn familie en werkt nu als kapper in het centrum van Istanboel. Hij is bevriend met Mahmoud Hassino, die eerder ook uit Syrië vluchtte en uitgever is van het eerste Arabische homotijdschrift, dat hij vanuit zijn woonplaats Berlijn uitgeeft. Homoseksualiteit is in Syrië, zoals in veel Arabische landen, een groot taboe.
- Om de zaak van Syrische holebi's en transgenders op de kaart te zetten organiseert Hassino de eerste Mr. Gay Syria-verkiezing; een soort missverkiezing voor homo’s, met voorrondes in allerlei landen, met als kers op de taart deelname aan de Mr. Gay World-verkiezingen op Malta.
- Husein doet mee, maar voert ondertussen een innerlijke strijd omdat zijn gezin en familie geen weet hebben van zijn homoseksuele identiteit. Zijn deelname zou een opstapje kunnen betekenen naar een verblijfsvergunning in een veilig Europees land en een nieuw leven. Maar Husein houdt zielsveel van zijn dochtertje en wil haar niet achterlaten. Ook maakt hij zich zorgen over wat er met hem zal gebeuren als zijn vader ontdekt wie hij echt is.

Ook nog
Ook het programma BinnensteBuiten maakt een speciale thema aflevering, namelijk op vrijdag 31 juli op NPO2. En Chef-kok Ramon Brugman bakt een regenboogtaart, en in Artis vertelt bioloog Charlotte Vermeulen over seksuele diversiteit in de dierenwereld en een Utrechts regenbooggezin laat hun kleurrijke woonboot zien. Voor deze programma's raadpleeg je Tv gids, op dit moment was er niet meer info beschikbaar over deze programma's.

PRIDE ONLINE
Zoals je eerder bij holebi info kon lezen, viert men de Amsterdamse Pride dit jaar vooral online.
De organisatoren schrijven: Deze Pride bevinden we ons meer online en gaan we jullie 24 uur per dag verwennen met een zeer uiteenlopend en gevarieerd programma op PrideTV. Dagelijks komen we van 12:00 – 19:00 uur live vanuit de OBA jullie huiskamer binnen. Als kijker mag je passief achterover leunen maar kunt ook actief deelnemen en je stem laten horen en deelnemen aan discussies en reageren op stellingen. We schakelen met kijkers en gasten thuis en natuurlijk zullen er geregeld leuke optredens te zien zijn.
Het programma is te zien via www.pridetv.nl en op de kabel via SALTO en OUTtv. Het exacte uitzendschema zal een week voor de Pride op de website van pride tv nl gepubliceerd worden.
- Meer info Pride Amsterdam - online programma en meer => Klik hier

LEES OOK
AMSTERDAM PRIDE 9 DAGEN ONLINE FEEST - 25 JULI TOT 2 AUGUSTUS
ANTWERP PRIDE ONLINE - 5 TOT 9 AUGUSTUS
QUEER ARTS FESTIVAL ANTWERPEN - 3 TOT 9 AUGUSTUS

Bron: KRO-NCRV en holebi info - Juli 2020.

Dit bericht is gepost op 14 July, 2020 en 3771 keer gelezen.Reageer op dit bericht: