Olympisch zwemster komt uit de lesbische kast, en wil voorbeeld zijn voor anderen.Voormalig Olympisch Canadees zwemster Martha McCabe, 30, is zopas uit de lesbische kast gekomen, en hoopt naar eigen zeggen een voorbeeld te kunnen zijn voor vele anderen binnen en buiten de sportwereld.


De Canadese specialiseerde zich in de 200 meter schoolslag en werd vijfde op de Olympische Spelen van 2012 in Londen, maar pas nadat ze stopte met sporten, begon ze haar seksualiteit te verkennen. In haar acht jaar bij het Canadese nationale team schat McCabe dat ze minstens tien holebi teamgenoten had. Ze is van mening dat het kennen van meer openlijke lesbische en biseksuele sportvrouwen haar eerder had kunnen helpen haar geaardheid te begrijpen en aanvaarden.

"Ik denk dat omdat ik het niet zag bij mensen waar ik naar opkeek, de gedachte nooit in me opkwam. Ik twijfelde niet aan de normen die de samenleving om me heen had opgebouwd, omdat ik niet eens besefte dat er iets te vragen was." De sportster wil nu een voorbeeld zijn voor anderen, vooral voor jonge vrouwelijke zwemsters en degene die worstelen met hun geaardheid. "Zodat ze kunnen zien dat het normaal is. Ouders moeten ook erkennen dat dit genormaliseerd moet worden. Kinderen zien dit niet overal en als je het niet ziet, wordt het een hindernis waar je overheen moet komen."

Hoewel ze eerder met het Canadian Olympic Committee (COC) marcheerde in de Pride-parade van 2019 in Toronto, was de Pride dit jaar haar eerste als lid van de holebi & transgender+ gemeenschap, en het opende haar ogen voor het belang van zichtbaarheid. "Toen ik steeds meer spraakmakende atleten zag praten over het belang van publiekelijk naar buiten komen tijdens Pride Month (Juni), realiseerde ik me dat hoewel mijn ervaring redelijk naadloos was, dit niet het geval is voor veel jonge mensen. Deze jongeren hebben rolmodellen nodig, zowel voor zichzelf als voor de mensen om hen heen, om te zien dat als je de holebi en transgender+ gemeenschap momenteel niet accepteert, je jezelf verder moet leren, zorg ervoor dat je de betekenis achter je woorden en de manier begrijpt je steunt anderen."

Enkele openlijke lesbische prof zwemsters
Edênia Garcia - Brazilië
Diana Nyad - Verenigde Staten
Hayley Bateup - Australië
Helena Åberg - Zweden
Ingrid Thunem - Noorwegen
Mélanie Henique - Frankrijk
Rachele Bruni - Italië
Theresa Goh - Singapore
Theresa Michalak - Duitsland
LEES OOK
PROF BASKETBALSPELER KOMT IN EMOTIONELE BRIEF UIT DE KAST + lijstje
EERSTE ARGENTIJNSE PROF BASKETBALSPELER UIT DE KAST
EERSTE ZWITSERSE PROF WORSTELAAR UIT DE KAST
PUERTO RICAANSE PROF VOLLEYBAL SPELER UIT DE KAST
IERSE ATLETIEKER UIT DE KAST WIL VOORBEELD ZIJN VOOR ANDEREN
CANADESE OLYMPISCHE SPORTER UIT DE KAST

holebi info - eigen berichtgeving - copyright @ holebi.info - Juli 2020.

Dit bericht is gepost op 14 July, 2020 en 1865 keer gelezen.Reageer op dit bericht: