Braziliaanse eerste trans model in Sports Illustrated zwempakeditie.Maak kennis met Braziliaans model en actrice Valentina Sampaio, 23, de eerste trans vrouw ooit die zopas model stond voor de Sports Illustrated zwempakeditie. Sampaio gebruikt bovendien al jaren haar platform om te strijden voor gelijke rechten van holebi's en transgenders.

Al indrukwekkende carrière
Sampaio is sinds 2016 L'Oreal-ambassadrice in Brazilië. In dat zelfde jaar liep ze model op de catwalk van de São Paulo Fashion Week. In 2017 werd ze het eerste vrouwelijke trans model op de cover van Vogue Paris, wat later in dat zelfde jaar verscheen ze ook op de covers van Vogue Duitsland en Vogue Brazilië. Ook stond ze al op de cover van Elle Mexixo en L'Officiel Brazilië. Ze werkte ook al als model voor merken als: Dior, H&M, Marc Jacobs en Philipp Plein. Momenteel werkt ze voor het New Yorkse modellenbureau The Lions.

Hoe het is om een trans model te zijn
Bij de Sports Illustrated zwempakeditie schreef ze een stuk, vooral over wat het betekend om trans model te zijn in haar thuisland. Ze schreef: "Ik ben geboren als transgender in een afgelegen, bescheiden vissersdorp in het noorden van Brazilië. Brazilië is een prachtig land, maar het herbergt ook het hoogste aantal gewelddaden en moorden tegen de transgemeenschap ter wereld, driemaal dat van de VS (die op de tweede plaats staan). Trans zijn betekent meestal dat we met gesloten deuren naar de harten en geesten van mensen worden geconfronteerd. We worden geconfronteerd met een grijns, beledigingen, angstige reacties en fysieke aanvallen, alleen maar omdat we zijn wie we zijn. Ik erken dat ik een van de gelukkigen ben, en mijn bedoeling is om eer dat zo goed als ik kan. Bedankt Sports Illustrated voor het zien en respecteren van mij zoals ik werkelijk ben. Om dat te begrijpen, meer dan wat dan ook, ben ik een mens."

Het begon met een ontslag
Ze vertelde ook over haar eerste professionele modellenwerk, toen ze werd ontslagen, enkele minuten voordat het fotograferen begon. "Ik kreeg te horen dat de klant het ‘ongepast’ vond om het merk te vertegenwoordigen, omdat mijn foto's zouden worden opgenomen in een catalogus die word verspreid in familiehuishoudens. Ze gaven met het gevoel dat het voor mij immoreel en schandalig zou zijn om een merkambassadeur voor hen te zijn. Het was op veel niveaus hartverscheurend voor mij." Verder onthulde het model dat mocht ze terug in de tijd kunnen gaan om persoonlijk aanwezig te zijn bij een belangrijke gebeurtenis in de geschiedenis, antwoordde ze de Stonewall rellen.

Al jong bewust van wie ze is
Sampaio is altijd erg discreet over haar privéleven, maar vorig jaar vertelde ze in een interview met de Daily Mail wat meer over haar jeugd: "Toen ik 8 jaar was, nam mijn moeder me mee naar een psycholoog. Op die leeftijd was ik al dol op omringd te zijn door meisjes. Ik voelde me alsof ik één van hen was en ik had heel wat poppen. De psycholoog begreep dat ik transgender was. Toen ik twaalf was ben ik mezelf beginnen Valentina te noemen, een naam die ik eens had horen vallen en die ik mooi vond." Sampaio kwam in 2019 al een keer in het holebi info nieuws (link onderaan bij lees ook).

Extra info: eerste trans modellen
- In 2014 verschenen op de cover van Candy Magazine vier trans vrouwen: Laverne Cox, Janet Mock, Carmen Carrera en Geena Rocerro.
- In 2014 was actrice Laverne Cox de eerste transgender vrouw op de cover van Time magazine.
- In 2015 was top model Andreja Pejic de eerste transgender vrouw op de cover van Vogue Amerika.
- In 2016 was Fitness model Ben Melzer, de eerste transgender man op de cover van Men's Health Duitsland.
- In 2016 verscheen Caitlyn Jenner na 40 jaar opnieuw op de cover van Sports Illustrated.
- In 2017 was actrice Caroline ‘Tula’ Cossey, de eerste transgender vrouw op de cover van Playboy Duitsland.
- In 2017 was Valentina Sampaio de eerste transgender vrouw op de cover van de Franse editie van Vogue.
- In 2019 was actrice Indya Moore de eerste transgender vrouw op de cover van Elle Magazine.
LEES OOK
Victoria's secret plooide voor kritiek met transgender model (Valentina Sampaoio) 2019
Plus size trans model schrijft geschiedenis in Calvin Klein Pride campagne + video (2020)
Opmerkelijk voor het eerst transgender op cover Russisch magazine (2020)
Voor het eerst lesbische top sportster in Sport Illustrated (2019)holebi info - eigen berichtgeving - copyright @ holebi.info - Juli 2020.

Dit bericht is gepost op 11 July, 2020 en 4787 keer gelezen.Reageer op dit bericht: