Thailand staat op het punt geschiedenis te schrijven betreffende holebi's.Thailand staat op het punt geschiedenis te schrijven door homo en lesbische relaties legaal te erkennen en adoptie rechten voor homo en lesbische koppels toe te staan. Huwelijken blijven nog onmogelijk, al zullen homo en lesbische koppels, net als in andere landen met enkel legale partnerschappen, wel over gaan tot ceremoniële huwelijken.

Homo en lesbische koppels kunnen hun liefde laten erkennen onder een nieuwe wet die woensdag (8 juli) door de Thaise regering is goedgekeurd. Het wetsvoorstel gaat nu naar het parlement. Als het wordt aangenomen, zou de wet Thailand de tweede Aziatische natie maken, na Taiwan, die homo en lesbische koppels erkent. (Taiwan legaliseerde in 2019 als eerste Aziatische land het homohuwelijk).

Krachtens de voorgestelde wet zouden homo en lesbische koppels ook kinderen mogen adopteren en krijgen ze veel van dezelfde rechten verboden aan die van het hetero huwelijk, waardoor ze een erfenis kunnen nalaten aan hun partner en samen een eigendom bezitten. Voorwaarde is dat elk koppel bestaat uit minstens één Thais persoon, buitenlandse koppels die in Thailand wonen kunnen dus niet genieten van de 'nieuwe wet'.

De Thaise overheid is al sinds 2018 bezig met het voorbereiden van legale partnerschappen of de legalisatie van het homohuwelijk. Dat laatste komt er niet, maar daar zijn Thaise koppels niet rouwig om, ze zijn blij dat ze eindelijk meer gelijke rechten krijgen, en het maakt de meeste holebi’s niet uit hoe men hun relatie benoemt.

Thailand, een overwegend boeddhistisch land, heeft een beeld van openheid ontwikkeld en wordt vaak gepromoot als een homovriendelijke toeristische hotspot. Sinds 1995 is er een anti discriminatie wet die holebi's beschermt op alle vlakken en in alle sectoren. In 2002 haalde Thailand homoseksualiteit uit de strafwet. Transgenders hebben (nog) geen wettelijke erkenning of gelijke rechten wetten.
LEES OOK
TAIWAN EERSTE AZIATISCHE LAND MET HOMOHUWELIJK - 2019
MONTENEGRO KEURT WET GOED DIE HOMO EN LESBISCHE RELATIES WETTELIJK ERKENT - 2020
TEL AVIV DAAGT OVERHEID UIT MET LEGALE PARTNERSCHAPPEN - 2020
ZWITSERLAND KOMT DICHTERBIJ LEGALISATIE HOMOHUWELIJK EN ADOPTIE RECHTEN - 2020

holebi info - eigen berichtgeving - copyright @ holebi.info - Juli 2020.

Dit bericht is gepost op 10 July, 2020 en 3308 keer gelezen.Reageer op dit bericht: