Antwerp Pride (5 - 9 Augustus) online, buiten, films, enz...Ook de jaarlijkse editie van de Antwerp Pride ziet er dit jaar, met dank aan het coronavirus, anders uit dan anders. Hoewel er geen optocht doorgaat pakt de organisatie toch uit met een indrukwekkend programma.

"Together We Pride", is de slogan van de Antwerp Pride 2020 waarbij men ondertussen aan zijn dertiende editie toe is. Ondanks de geldende coronamaatregelen is er van 5 tot 9 augustus toch vanalles te doen. Zo kan je via een nieuw streamingsplatform de Pride thuis vieren. Daarnaast is er toch ook nog heel wat buiten te doen, een klein deeltje van het programma ziet er als volgt uit:

Online
Om de Antwerp Pride in al zijn facetten te ontdekken, hoeft u dit jaar zelfs niet uit uw kot komen. Met een gloednieuw online televisiekanaal wil de organisatie de Pride tot in elke woonkamer in Antwerpen brengen. Antwerppride.tv verzamelt de meest kleurrijke verhalen van ’t stad met ‘Colors of Antwerp’, waarmee een redactie van tien mensen Man Bijt Hond-gewijs op zoek gaat naar de mensen achter de regenboogvlaggen die overal in de stad opduiken. (Meer info daarover in het nieuws bericht rond het Antwerp Queer festival, link onderaan).

En met #Dankjewel kan iedereen zich kandidaat stellen om iemand te bedanken die een belangrijke rol heeft gespeeld in zijn leven. Daarnaast biedt Antwerppride.tv een groot aanbod aan van de beste holebi, intersekse en transgender+ verhalen die het internet rijk is: kortfilms, reportages, documentaires ... Dit alles gratis te bekijken op de website.

Verder bied Antwerppride.tv ook de kans aan organisatoren van evenementen allerhande tijdens de Pride om hun evenement te promoten op de kalender. “Vooraleer een evenement online komt, checken we eerst of de coronamaatregelen worden gevolgd en of er toelating is van de stad Antwerpen”, legt Abeel uit.

Geen optocht maar...
De kleurrijke optocht is dit jaar afgelast. Minder toeters en bellen dus, al zal dat nog moeten blijken. “Dit jaar is er geen parade, maar we hopen dat de outfits ook dit jaar uit de kast komen”, grapt organisator Bart Abeel. “We roepen iedereen op om op zaterdag 8 augustus hun Pride-outfit boven te halen en door de stad te trekken: naar de supermarkt, naar het werk, naar de bomma, om te sporten,... Laten we tonen dat je niet enkel mag zijn wie je bent in een georganiseerde parade, maar op elke dag en op elk moment." (Het is dus niet de bedoeling dat men ergens samen komt).

Pride pretpakket voor thuis
Wie thuis de Antwerp Pride wilt vieren, kan zich een Pride pretpakket aanschaffen voor 27,95 euro met tal van verrassingen voor een fijn feestje. Bestellen => Klik hier

Pride films
En in Kinepolis wordt op 4 augustus de Britse film Pride uit 2014 getoond. Het openluchttheater toont de dag nadien Priscilla Queen of the desert uit 1994. En er loopt een tentoonstelling in het M HKA en nog veel meer... te ontdekken via de website van de Antwerp Pride (link onderaan).

Antwerp Queer Arts Festival
De organisatie verwijst ook naar het programma van het Antwerp Queer Arts festival (AQAF), dat samen hangt aan de Antwerp Pride, onder andere voor de leuke Pride Walk met tal van holebi & trans+ weetjes, info, vlaggen info wandelroute, meer info kan je vinden in het nieuws bericht rond het AQAF dat eerder op holebi info verscheen (zie onder lees ook).
LINKS
- Website Antwerp Pride => Klik hier
- Website Antwerp Pride Tv => Klik hier
LEES OOK
3 TOT 9 AUGUSTUS ANTWERP QUEER PRIDE FESTIVAL

Bron: gva.be & website AntwerpPride & holebi info - Juli 2020.

Dit bericht is gepost op 09 July, 2020 en 2873 keer gelezen.