Turkse president zet bevolking aan tot holebi- en transfobie en haat.De Turkse president Erdoğan startte zopas een gemene stroom aan homofobe opmerkingen waarin hij aanzet tot geweld tegen holebi's en transgenders. In een Twitter bericht noemt hij homo's 'perverselingen' die 'jonge mensen vergiftigen'.

Erdoğan, regerende oprichter van Justice and Development Party, beschuldigd holebi's en transgenders van 'het opnieuw besluipen van onze nationale en spirituele waarden', en beweerde dat holebi's 'door de hele menselijke geschiedenis heen jonge mensen probeerden te vergiftigen."

Verder schreef hij ook nog: "Ik nodig alle leden van mijn land uit om voorzichtig te zijn en een standpunt in te nemen tegen degenen die allerlei soorten ketterij vertonen die onze Heer heeft verboden, en degenen die hen steunen," waarna hij er verder bij burgers op aan dringt om "op te treden tegen degenen die enige door God verboden 'verdraaiing' vertonen."

Hij richtte zich ook op hetero's die holebi's en transgenders steunen, en zei vervolgens: "dergelijke marginale bewegingen die in strijd zijn met ons geloof en onze cultuur, en degene die hen steunen in deze ketterij, we laten je niet op de menselijke waardigheid stappen. We beschermen de natuur en de geestelijke gezondheid van onze kinderen. We zullen vechten tegen degenen die een gezonde creatie schenden, die een abnormaal uiterlijk normaal maken door hun communicatieve kracht te gebruiken en hun pedofiele dromen op te leggen als moderniteit aan jonge geesten.

Turkse holebi's en transgenders zijn bang dat de uitspraken van hun president zullen zorgen voor (meer) geweld en haatmisdaden tegen de gemeenschap. Hoewel homoseksualiteit in Turkije legaal is zijn er slechts een soort van twee gelijke rechten wetten. Alleenstaande homo's en lesbiennes mogen kinderen adopteren en transgenders kunnen sinds 1988 legaal hun gender laten aanpassen. Verder ontbreekt het aan alle gelijke rechten wetten en is er nog zeer veel holebi- en transfobie in het land, al is er ook een andere kant, waarbij voornamelijk tegenstanders van Erdoğan opkomen voor de gelijke rechten van holebi's en transgenders.
LEES OOK
TURKSE KINDEREN MOGEN GEEN REGENBOOG TEKENEN, ANDERS WORDEN ZE HOLEBI!
TURKSE GEESTELIJKE PREDIKTE AAN BEGIN VASTEMAAND TEGEN HOLEBI'S

holebi info - eigen berichtgeving - copyright @ holebi.info - Juli 2020.

Dit bericht is gepost op 09 July, 2020 en 2716 keer gelezen.Reageer op dit bericht: