Studente Thomas More-Hogeschool Mechelen genomineerd voor Podcastprijs over haar comingout + podcast.Studente journalistiek Marie Van Uytvanck, 21, heeft voor haar bachelorproef aan de Thomas More-Hogeschool in Mechelen een podcastreeks gemaakt over haar coming-out. In vijf korte afleveringen heeft ze het over de weg die ze de afgelopen zeven jaar heeft afgelegd. De reeks is nu genomineerd voor de NTR Podcastprijs 2020. En al wie wil kan mee helpen Marie te helpen winnen door te stemmen via Facebook, waarover zo meteen meer.

De NTR Podcastprijs is de aanmoedigingsprijs voor jonge podcastmakers uit Nederland en België. De genomineerde podcasts zijn in de zomer te beluisteren in Radio Doc op NPO Radio 1. Op de Facebookpagina van de NTR Podcastprijs
staan alle genomineerde podcasts opgelijst in verschillende posts. De post met de meeste likes gaat op het einde van de zomer met een zelfgekozen prijs lopen. Een link naar de pagina waarbij je op Marie kan stemmen kan je onderaan vinden, net zoals de podcastreeks.

In de vijf korte afleveringen spreekt Marie van Uytvanck met verschillende mensen waarnaar ze de afgelopen jaren opkeek en die haar inspireerden om haar verhaal te vertellen en natuurlijk ook met haar vriendinnen en jongere zus over hoe ze uit de kast kwam. Marie zei eerder in de media: "Het idee was er al langer. Ik verzamelde de afgelopen jaren (audio)materiaal van de weg die ik aflegde om mezelf te kunnen zijn. Ooit, als ik sterk in mijn schoenen zou staan, ging ik het archiefmateriaal samengieten in een podcast en mijn verhaal delen. Als puber, toen ik me alleen en onbegrepen voelde, had ik hier nood aan. Een podcast die me kon vertellen dat ik niet alleen op de wereld was en dat ik geen schuld trof door te voelen wat ik voelde. Daarom maak ik het nu, omdat ik het vandaag kán maken en ik er hopelijk iemand mee kan helpen die het nu nodig heeft."

Al wie wil kan nu stemmen op de podcast van Marie of één van de andere genomineerden: (Renee Demeulemeester, Misha Melita, Joost Schulte, Sanne van Otten, Djuna Kramer, Max-Lena Vanden Eynde, Josia Brüggen, Thomas van Veen en Ischa den Blanken.) Wie met de prijs wint bepaald het publiek door te stemmen op Facebook. Onder de prijzen die de genomineerden kunnen winnen zit een montage cursus, professionele opname-apparatuur of een bezoek aan het internationale audiofestival Prix Europa in Berlijn. Op de Facebookpagina van de NTR Podcastprijs staan alle genomineerde podcasts opgelijst in verschillende posts.
- Stemmen op de podcast van Marie (door deze FB post te liken) => Klik hier
- Facebook NTR Podcastprijs => Klik hier

Marie · Uit De PodKast


Bron: gaylive & holebi info - Juli 2020.

Dit bericht is gepost op 07 July, 2020 en 6684 keer gelezen.