Ondanks Covid 19 komen duizenden holebi's, interseks trans+ & sympathisanten op straat in Parijs + video.Ondanks dat de officiƫle Pride-parade werd geannuleerd vanwege Covid 19, (net zoals in andere landen) marcheerden duizenden holebi's, intersekse transgender+ personen en sympathisanten afgelopen weekend door Parijs om te protesteren tegen discriminatie en racisme, en om beter behandeling te vragen voor holebi, interseks en transgender+ migranten, sekswerkers en andere minderheidsgroepen binnen de holebi intersekse en transgender+ gemeenschap.

Zaterdag trokken duizenden onder leiding van activisten van kleur door de Franse hoofdstad om te protesteren tegen racisme en discriminatie, maar ook tegen politiegeweld. Ze eisten daarnaast ook meer politieke actie voor de bescherming van sekswerkers, migranten en andere gemarginaliseerde leden van de holebi, intersekse en transgender+ gemeenschap.

"Ik ben hier omdat ik mezelf zag in deze oproep voor een meer politieke, meer gepolitiseerde, radicalere Pride", zei Douce Dibondo, 26, die een podcast host die stemmen van gekleurde mensen binnen de holebi interseks en transgender+ gemeenschap belicht. Eerdere Pride evenementen trokken met niet aan vanwege een meer gedepolitiseerde kant van de beweging."

De officiƫle Pride-parade in Parijs is uitgesteld tot november als onderdeel van de inspanningen om de verspreiding van het coronavirus te stoppen. Demonstranten droegen zaterdag gezichtsmaskers en droegen rode paraplu's om sekswerkers te vertegenwoordigen, gele en paarse vlaggen ter ondersteuning van intersekse Pride en de klassieke regenboog Pride-vlag. Er waren ook spandoeken die de aandacht vestigden op de problemen waarmee holebi intersekse en transgender+ migranten in Frankrijk worden geconfronteerd, evenals andere politieke eisen aan minderheidsgroepen.

Victor Galarraga, medevoorzitter van de AIDS UP-groep ACT UP Paris, trok een parallel tussen de vervreemding en discriminatie die homomannen in de eerste jaren van de hiv-epidemie doormaakten met wat gemarginaliseerde minderheden doormaken tijdens de COVID-19-pandemie. We zijn hier vandaag voor dezelfde dingen die ons hier de afgelopen 40 jaar hebben gebracht. We zijn hier om de meest fundamentele rechten te eisen voor de meest vergeten mensen in deze pandemie: de transgemeenschap, sekswerkers, hiv-positieven, mensen in precaire situaties en migranten."

Bekijk hier onder een video impressie van de alternatieve Pride in Parijs afgelopen weekend:


LEES OOK
HOLEBI EN TRANS FOBIE BLIJFT STIJGEN IN FRANKRIJK

holebi info - eigen berichtgeving - copyright @ holebi.info - Juli 2020.

Dit bericht is gepost op 07 July, 2020 en 6089 keer gelezen.Reageer op dit bericht: